Utorak, 28 Studeni 2023 16:54

PREDAVANJE O KOMPOSTIRANJU: KORISNI SAVJETI ZA SVAKODNEVNU PRAKSU

U utorak, 28. studenoga s početkom u 11:00 sati u Gradskoj vijećnici Metković održano je predavanje o kompostiranju za opću javnost.

Predavač je bio Mirko Matić, vlasnik obrta Aeterna, koji se bavi proizvodnjom mikro bilja i jestivog cvijeća te proizvodi kompost i proučava proces kompostiranja već 10 godina.

Polaznici su tako imali priliku naučiti o važnosti recikliranja organskog otpada i održivog pristupa upravljanju otpadom. Matić je istaknuo ključne korake u procesu kompostiranja, naglašavajući kako pravilno pripremljen kompost može biti izuzetno koristan za poboljšanje plodnosti tla.

Kroz svoje bogato i svakodnevno iskustvo, Mirko je podijelio praktične savjete o vrstama materijala koji se mogu kompostirati, idealnim uvjetima za proces, te kako postići ravnotežu između zelene i smeđe mase. Ovo edukativno predavanje potaknulo je svijest o očuvanju okoliša među sudionicima, pružajući im konkretna rješenja za aktivno sudjelovanje u promicanju ekoloških praksi u svakodnevnom životu.

Sve aktivnosti vezano za projekt mogu se pratiti na web stranici projekta:

www.kompostana-metkovic.eu

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja