Utorak, 28 Studeni 2023 15:33

PROJEKT IZGRADNJE KOMPOSTANE METKOVIĆ USPJEŠNO SE PRIVODI KRAJU

Čistoća Metković d.o.o. sa zadovoljstvom objavljuje kako je ishodila uporabnu dozvolu za objekt Kompostana Metković, a koji uvjet je jedan od ciljeva projekta izgradnje Kompostane Metković.

Time je Projekt, čija je ukupna vrijednost iznosila 24.425.048,92 kn / 3.241.761,09 EUR, od čega je vrijednost ugovornih radova iznosila 15.999.944,49 kn, priveden kraju.

" Kao što smo i ranije najavljivali ovaj projekt nije samo infrastrukturni pothvat, već je i ključna inicijativa za promicanje svijesti o važnosti kompostiranja u zajednici. Nakon puštanja u pogon, očekujemo smanjenje količina koje su se do sada odlagale na odlagalište za oko 2.500 tona biootpada godišnje. Ujedno ćemo riješiti gorući problem zbrinjavanja otpadne mandarine." izjavio je Tomislav Jakić, direktor tvrtke Čistoća Metković d.o.o.

Službena primopredaja objekta će se izvršiti u narednim danima.

Još jednom se zahvaljujemo Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Gradu Metkoviću, te svim partnerima koji su sudjelovali u ovom važnom projektu.

Sve aktivnosti mogu se pratiti na web stranici projekta: https://www.kompostana-metkovic.eu/

 

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja