Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 14:45

U još jednoj koordiniranoj akciji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske spriječeno krijumčarenje više stranih državljana

Strani državljani zatečeni su na području Dubrovačkog primorja
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ston i policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u petak, 17. studenoga spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Naime, policijski su službenici zaustavili vozilo pulskih registarskih oznaka čiji je vozač, odmah nakon zaustavljanja, pobjegao, ali je vrlo brzo pronađen i uhićen. Utvrđeno je kako se radi o 19-godišnjem državljaninu Srbije koji je prema prethodnom dogovoru, za novčanu naknadu, strane državljane trebao prevesti do dogovorenog odredišta.

U vozilu su se nalazili strani državljani za koje je utvrđeno kako su prethodno nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja