Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 11:24

Gimnazija Metković – kazališnim predstavama završena prva mobilnost Erasmus projekta ‘Biljna pozornica’

U petak u Gradskom kulturnom središtu održana je završna ceremonija i zatvaranje prve mobilnosti Erasmus+ projekta ‘Biljna pozornica’.

Gimnazija Metković je glavni koordinator ovog velikog europskog projekta. O značaju za metkovsku Gimnaziju i Grad Metković dovoljno govori podatak da je jedna od dvije škole u Hrvatskoj kojoj je projekt ove godine odobren, a i prvi među školama u Metkoviću kojima je to uspjelo.

Erasmus projekt „Biljna pozornica“ dvogodišnji je projekt s ukupnom vrijednošću od 120.000,00 eura i partneri su škole iz Istanbula, Turska, Gniezno, Poljska i udruga sa Kanara, Španjolska. Cilj projekta je kroz kazališne predstave učiti i poučavati o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša. Projekt je inovativan jer omogućuje učenicima aktivno učenje, kreativno izražavanje i suradničko učenje. Učenici postaju centar nastavnog procesa.

Na početku završne ceremonije okupljenoj publici obratila se koordinatorica projekta u Gimnaziji Metković prof. Dana Svaguša, a potom je nastup imala skupina KUD-a Metković. Nakon toga, učenici iz Hrvatske, Poljske i Turske, u mješovitim grupama, na pozornici GKS-a su predstavili svoje kratke predstave: ‘Zelenko i družina’, ‘Naučimo sanjati, gospodo, za spas prirode’, ‘Učiteljica vila’ i ‘Babina politika’.

Nakon proglašenja pobjednika, gosti i domaćini družili su se na domjenku u Hotelu Narona.

Izvor: Metković,hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja