Četvrtak, 21 Rujan 2023 14:20

ISPORUKA OPREME ZA KOMPOSTANU METKOVIĆ

Dok traju radovi na projektu izgradnje kompostane za obradu biootpada u Metkoviću, u predjelu Vrbovci, gdje je kompostana smještena, potrebna oprema za kompostanu pristiže prema planiranim rokovima.

Krajem prošle godine, izvršena je isporuka stroja za prosijavanje komposta marke Zemmler. Stroj omogućuje prosijavanje kompostnih masa u 3 različite frakcije, kako bi dobili najfiniji kompostni materijal koji će se dalje moći pakirati u vreće.

Stroj za prevrtanje kompostnih masa marke IWK stigao je u Metković u ožujku ove godine, a navedeni stroj će omogućiti prevrtanje kompostnih masa na lokaciji na kojoj se odlažu, te formiranje pravilnih redova komposta koji se obrađuje.

U lipnju je stigao utovarivač/kombinirke marke Catepillar, koji će se koristiti za manipulaciju materijalima na kompostani prilikom pravljenja kompostnih masa, odnosno prilikom rada drobilice.

Vrijednost isporučene opreme do sada iznosi 317.538,26 EUR bez PDV-a

Sve aktivnosti mogu se pratiti na web stranici projekta: www.kompostana.cistoca-metkovic.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja