Utorak, 19 Rujan 2023 14:29

OBAVIJEST O NAPRETKU RADOVA

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te nastavak elektroradova na Crpnim stanicama.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 11. do 17. rujna 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 15 ulica, te 6 crpnih stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Industrijskoj ulici izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, dok je u Ulici sv. Ćirila i Metodija pripremana površina za betoniranje a nastavljeni su radovi prema spoju s postojećim kolektorom.

Radovi su se izvodili na više dionica u Ulici kneza Trpimira. Na jednoj dionici izvodli su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, te izmještanju oborinskog kolektora, dok su se na drugoj dionici izvodili asfalterski radovi.

U Ulici Matije Gupca izvodili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, dok su se u Mlinskoj ulici izvodili radovi na spajanju vodovoda.

Radilo se i na crpnim stanicama i to na CS “Struga” gdje je obavljena sanacija propuštanja stupnjaka, dok je na CS “Granica” izvedeno spajanje kolektora i izvedba prodora kroz stupnjake.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici don Radovana Jerkovića odrađena je izvedba kućnih priključaka odvodnje, dok su se u Ulici Paška Baburice nastavili radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

Radovi na izgradnji fekalnog kolektora, te izvedba novog vodoopskrbnog cjevovoda odrađeni su u Ulici oca Ante Gabrića.

U Ulici Petra Krešimira IV obavljali su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora na više dionica, dok su Jasline i Ulica Lovre Matića bile pod radovima vezanim za izvedbu tamponskog nosivog sloja.

U Jeovcima je izveden nosivi asfaltni sloj, dok su se u Ulici Ilije Bošnjaka izvodili radovi na izgradnji kolektora.

Spoj novog vodoopskrbnog cjevovoda na postojeći vodovod obavljen je u Ulici Molizanskih Hrvata, a radovi na izvedbi fekalnog kolektora obavljeni su u Ulica Ive Lole Ribara.

Na Crpnoj stanici “Igralište” uređen je okoliš te je odrađena montaža AB temelja za elektroormare.

Montaža AB temelja za elektroormare obavljena je i na Crpnim stanicama “Blato”, “ Klade” i “Tisno”.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 201m,
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 60 m.
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 18 kom.

 

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja