Petak, 08 Rujan 2023 16:31

ŽUPA SV NIKOLE - ŽUPNO HODOČAŠĆE U VEPRIC

Hodočašće naše župe Svetog Nikole biskupa Metković u Vepric i gostovanje našeg župnog mješovitog zbora na tako velikom događaju bila su za nas nevjerojatno duboko i emotivno iskustvo. Sudjelovanje u svečanoj svetoj misi koju je predvodio apostolski upravitelj msgr. Želimir Puljić, uz koncelebraciju nadbiskupa u miru Marina Barišića i četrdesetak svećenika, ostavit će trajni trag u našem sjećanju.
Vidjeti tisuće vjernika iz različitih dijelova nadbiskupije i šire kako se okupljaju oko zajedničkog vjerskog cilja bilo je doista posebno. Kada smo krenuli prema Vepricu autobusima pod vodstvom časne Marijane i kapelana don Igora, osjećali smo ne samo fizičku blizinu drugih vjernika već i duhovnu povezanost s njima.
Duhovna dimenzija putovanja bila je izuzetno važna. Imali smo priliku za svetu ispovijed, križni put i moljenje svete krunice dok se naš zbor pripremao za pjevanje i svetu misu. Ta duhovna priprema činila je putovanje dubokim i smislenim.
Posebno smo ponosni na naš župni mješoviti zbor koji je imao čast predvoditi pjevanje na ovom velikom događaju. Naši glazbeni doprinosi tijekom svečane mise i procesije sa svijećama, posebno tijekom pjevanja "Zdravo Marijo," stvarali su posebno emocionalno ozračje. Osjećali smo se privilegirano biti dio tog trenutka.
Zahvala don Stipanu Šurlinu upravitelju svetišta Vepric koji je pozvao naš zbor da sudjeluje i predvodi pjevanje na ovom svečanom događaju.
Na kraju, naša zahvalnost Gospi kroz pjesmu, sudjelovanje u svetoj misi i svetom pričesti bila je najbolja moguća čestitka za rođendan Blažene Djevice Marije. Nema sumnje da će nam to iskustvo ostati urezano u sjećanju kao posebno i duboko duhovno putovanje. Slavit ćemo i dalje Mariju Djevicu s ljubavlju i predanošću.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja