Srijeda, 24 Svi 2023 14:41

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama na kojim se trenutno radi. Nastavit će se radovi u Ulici A. G. Matoša, a planirana je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Ive Lole Ribara. Očekuje se završetak AB radova na CS Granica a u ulicama Ilije Bošnjaka, Vrbovcima, Ulici sv. Ćirila i Metodija, Ulici Stjepana Radića vršit će se priprema tampona.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 15. do 21. svibnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 11 ulica, te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Put Narone bio je poprište radova na izgradnji fekalnog kolektora i SDNU kabelske kanalizacije, dok se u ulicama Zrinjskih i Frankopana te Marka Marulića također izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora.

U Vrgoračkoj ulici vršili su se radovi priprema tamponskog nosivog sloja za asphalt, a na Crpnoj stanici ”Granica” izvedena je AB ploča sa zidovima do vrha donje AB ploče uljevnog bazena.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Ulica Stjepana Radića bila je obuhvaćena radovima na sanaciji rubnjaka te postavljanje LŽ poklopaca.

U ulicama kralja Zvonimira i Matice hrvatske vršili su se radovi na fekalnom kolektoru dok je Ulica kneza Domagoja bila podvrgnuta radovima na sanaciji betonskih nogostupa i rubnjaka te ugradnji LŽ poklopaca.

Radilo se i u Ulici Jakova Gotovca na postavljanju LŽ poklopaca na niveletu, dok je su u ulici Petra Krešimira IV izvršeni radovi na izgradnji fekalnog kolektora na više dionica.

U Mobinama su se vršili radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda, a na Crpnoj stanici “Pržine“ izvedeno je brtvljenje donje AB ploče.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 181 m,
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 8 kom

 

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja