Četvrtak, 30 Ožujak 2023 11:10

Građani, oprez - prevarantice se predstavljaju kao medicinske sestre!

Oštećeni ih je primio u svoj dom odakle su mu otuđile veći novčani iznos

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik jučer u poslijepodnevnim satima zaprimili su prijavu krađe na štetu osobe starije životne dobi.

Radi se o 91-godišnjaku koji je policijskim službenicima prijavio kako su mu, ranije tog dana, na kućnu adresu došle dvije ženske osobe odjevene u bijele mantile, s crnom torbom preko ramena, koje su se predstavile kao medicinske sestre u kućnoj njezi koje su ga došle pregledati, izmjeriti šećer i krvni tlak.

Ne sluteći prevaru, muškarac ih je primio u stan, nakon čega mu je jedna od njih mjerila tlak, dok je druga za to vrijeme kriomice otišla u spavaću sobu gdje se zadržala desetak minuta.  

Nakon što su otišle iz stana, oštećeni je utvrdio da mu iz spavaće sobe nedostaje veći novčani iznos zbog čega je shvatio da je okraden i cijeli je slučaj prijavio policiji.

Iako već duže vrijeme nismo zabilježili ovakav vid prevara, želimo upozoriti građane, posebno one starije životne dobi, da pripaze kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu, kao i da ih i s posebnim oprezom puštaju u svoje domove. Svakako tražite da vam se takve osobe predstave nekom službenom iskaznicom, a po potrebi provjerite s institucijom iz koje takve osobe navodno dolaze.
Svaku sumnju molimo prijavite policiji.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja