Utorak, 06 Prosinac 2022 10:37

Preminuo je general Pavao Miljavac

Preminuo je general Pavao Miljavac Foto: screenshot

Pavao Miljavac (69) preminuo je u bolnici u Zagrebu u ponedjeljak. Miljavac je od početka Domovinskog rata bio uključen u obranu, a tijekom vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci.

General Pavao Miljavac (69) preminuo je u bolnici u Zagrebu u ponedjeljak, potvrdio nam je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

- Velika tragedija. General Krešić i ja idemo sad kod obitelji - rekao nam je Ljubo Ćesić Rojs.

Miljavac je od početka Domovinskog rata bio uključen u obranu, a tijekom vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci.

Bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornog područja Karlovac. Bio je i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, a od 1996. do 1998. godine bio je načelnik Glavnog stožera.

Od 1998. do 2000.bio je ministar obrane i saborski zastupnik, a nakon parlamentarnih izbora 2000. godine ušao je u Sabor kao zastupnik HDZ-a.

Potom je s Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem napustio HDZ, otišao u novoosnovanu stranku Demokratski centar da bi se na kraju vratio u HDZ.

Izvor: 24Sata

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja