Četvrtak, 22 Rujan 2022 08:15

Učenici Srednje škole Metković na Erasmus+ na Reunionu, francuskom departmanu u Indijskom oceanu

Erasmus nas je odveo na Reunion, francuski departman u Indijskom oceanu.

Učenici naše škole Bojan Kozina, Ivan Šprlje i Ivan Putica sudjeluju na Erasmusu na Reunionu, francuskom departmanu u Indijskom oceanu u okviru Erasmus+ projekta smARTecology. 
Mobilnost se održava od 16. do 25. rujna.
Prvi dan mobilnosti učenici su sudjelovali u ice breaking aktivnostima, upoznavanju Saint Denisa u kojem se obilježio Dan kulture te su svi muzeji u gradu bili besplatni za posjetitelje.
Drugi dan mobilnosti učenici su se upoznali s obrazovnim sustavom, školom domaćinom Lycee Bellepierre te su prezentirani i učenički radovi o temi mobilnosti - bioraznolikost te zbrinjavanje hrane.
Ivan Putica i Bojan Kozina predstavili su bioraznolikost doline Neretve te svoje osobne primjere u zbrinjavanju hrane.
U nacionalnom parku Reunion organizirana je edukacija o bioraznolikosti i geološkoj prošlosti Reuniona.
Treći dan mobilnosti učenici su sudjelovali na edukaciji o bioraznolikosti Indijskog oceana u mjestu Saint-Gilles-Les Bains te su sudjelovali i na aktivnosti promatranja kitova i dupina. 
Četvrti dan mobilnosti učenici su sudjelovali na terenskoj nastavi u unutrašnjosti otoka Reunion na cjelodnevnom obilasku planinarskih staza uz predavanja i stručno vodstvo koje ih je dovelo do izoliranog sela La Nouvelle do kojeg namirnice dolaze helikopterom.
Projekt SmARTecology sufinancira Europska unija iz programa #Erasmus+ a u školi ga provodimo u partenrstvu sa školama iz Njemačke, Islanda, Reuniona i Španjolske.
Mentori učenicima na mobilnosti su profesor Petar Nikolić i profesor Ivan Đerek.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja