Utorak, 21 Lipanj 2022 16:27

Održana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković jutros je održana 7. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je usvojeno 30 točaka.
Sjednica je započela točkama koje se odnose na donošenje odluka o izradi urbanističkih planova. Tako su gradski vijećnici donijeli Odluku o donošenju urbanističkoga plana uređenja ‘Pržine 2’, Odluku o izradi Urbanističkoga plana uređenja ‘Vilinovac’ te Odluku o izradi Urbanističkoga plana uređenja ‘Desna obala’.

„Osim te tri odluke, na ovoj sjednici Gradskoga vijeća pokrenuli smo postupak trećih izmjena i dopuna Prostornoga plana uređenja Grada Metkovića. Sve te odluke, koje se donesu, omogućit će izgradnju, nove investicije i širenje grada Metkovića“, kazao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Na sjednici Gradskoga vijeća usvojena su i izvješća o radu te financijska izvješća gradskih ustanova i tvrtki, a donesena je i odluka o davanju suglasnosti Čistoći Metković za kreditno zaduživanje.

„Ta točka odnosi se a izgradnju kompostane za koju smo dobili 12 milijuna bespovratnih EU sredstava. Očekujemo od Fonda još određeni iznos, ali Čistoća se kreditno zadužila u iznosu od 6 milijuna kn te je Grad Metković samo dao suglasnost za kredit koji će oni uspješno i uredno vraćati. Naime, samom izgradnjom kompostane omogućit će se da Grad Metković prihvaća biootpad sa svih okolnih područja, Pelješca, Makarske, Dubrovnika itd., te će ona svakako biti isplativa investicija. Osim kompostane, gradimo i sortirnicu te uskoro očekujemo njen dovršetak. Izgradnjom kompostane i sortirnice, Grad Metković će biti jedan od rijetkih gradova koji će imati zaokružen sustav gospodarenja otpadom. Na današnjem dnevnom redu trebali smo imati i točku koja se odnosi na Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Metkovića, ali sam predložio da se ta točka izostavi. Istaknuo bih da su sve jedinice lokalne samouprave bile dužne donijeti tu odluku do kraja siječnja. Kao ni brojni drugi gradovi, mi je nismo donijeli jer će rezultirati povećanjem cijene odvoza otpada. Tu imamo kategoriju fizičkih osoba, kojima se cijena neće previše povećati, ali s obzirom da smo njima smanjili tu fiksnu cijenu, ista će porasti pravnim osobama, što u ovom trenutku nikako nisam htio dopustiti. Razgovarat ćemo ponovno s direktorom Čistoće, oporbenim vijećnicima te ćemo donijeti odluku koja će biti najprihvatljivija za naše obrtnike i poduzetnike“, istaknuo je Milan te dodao kako je Gradsko vijeće usvojilo i Prijedlog Odluke o uključenju Grada Metkovića u program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje – POS.

„Svi znamo da cijene nekretnina na području grada rastu, a želimo mladima omogućiti da po što povoljnijim uvjetima kupe svoju nekretninu te ostanu u Metkoviću. Zbog toga idemo u izgradnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje“, naglasio je Milan.

Izvor: Metković.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja