Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 23:27

Službeno predstavljen Tommy II. Mandarine halfmarathon

Večeras je u Hotelu Narona održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen Tommy II. Mandarine halfmarathon koji će se održati 4. studenoga 2018. g. Na tiskovnoj konferenciji su sudjelovali Ruđer Bošković, predsjednik organizacijskog odbora THM-a, gradonačelnik Dalibor Milan, predsjednik Športske zajednice Grada Metkovića, Ante Zovko te Miljenka Manenica, dopredsjednica Udruge Život-Metković.

Gradonačelnik Milan izrazio je zadovoljstvo što je on, odnosno Grad Metković, dionik veličanstvenog športskog događaja, koji je prošle godine okupio 430 trkača, a ove godine se očekuje još veći broj. Zahvalio je Ruđeru Boškoviću i ljudima iz udruge Neretva Run koji su nesebični pokretači mnogih kvalitetnih događanja u Metkoviću. Pozvao je i druge udruge koje djeluju u Metkoviću da se jave s projektima, Grad Metković će podržati sve kvalitetne inicijative. Na kraju je gradonačelnik pozvao sve građane koji mogu da se pridruže ovom događaju kao natjecatelji, volonteri ili gledatelji kako bi događaj bio što masovniji.

Miljenka Manenica ukratko je predstavila Udrugu Život, koja se bavi pomaganjem osoba oboljelih od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Djeluju dvije i pol godine i zadatak im je prikupljanje sredstava za pomoć osobama oboljelih od malignih bolesti te pružati svu moguću potporu u vrlo teškim trenutcima za oboljele. Ove godine jedan dio sredstava prikupljenih od humanitarne utrke 'Trka za život' bit će uplaćena na žr. Udruge. Zato je ove godina Udruga Život iz Metkovića suorganizator ovog športskog događaja.

Ante Zovko, predsjednik Športske zajednice Grada Metkovića, izrazio je zadovoljstvo što Športska zajednica i ove godine potpomaže Mandarine halfmarathon. Sredstva s kojima raspolaže Športska zajednica su iz Dubrovačke- neretvanske županije i Grada Metkovića te se koriste isključivo za športske događaje u gradu. Pomagat ćemo novčano i organizacijski i dalje ovaj te slične projekte. Na kraju je Zovko zamolio građane Grada Metkovića na razumijevanje i strpljenje zbog posebne regulacije prometa koja će biti 4. studenoga 2018. za vrijeme održavanja Tommy II. Mandarine halfmarathona u Metkoviću.

Na kraju je Ruđer Bošković detaljno objasnio pojedinosti vezane za Tommy II. Mandarine halfmarathon, koji će ove godine obuhvatiti sve dijelove grada i prigradska naselja. Kraća utrka, nazvana 'Trka za život' se trči u dužini od 4,5  km, a ove godine završava sa ciljem u Sportskoj ulici. To je ove godine najveća promjena. Očekuje se dosta veći broj sudionika na ovogodišnjoj utrci, jer ih je već dosad prijavljeno koliko i prošle godine nekoliko dana prije utrke. Sportska ulica može primiti više trkača na cilju i tamo je lakše organizirati ciljnu crtu. Ove godine se na halfmarathonu očekuje preko 250 trkača. Ovo je jedinstven športsko-turističko i humanitarni događaj, koji će uoči i na dan maratona posjetiti veliki broj gostiju. Na kraju se Ruđer Bošković zahvalio sponzorima i suorganizatorima te je obećao lijep športski događaj.

Nino Erceg

 

DSC 0340

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja