Četvrtak, 06 Rujan 2018 22:13

Od ove školske godine Gimnazija Metković sudjeluje u dva nova Erasmus+ projekta

Koordinatorica je projekta “Maths routes around Europe“ prof. Ana Dragović, a partneri su škole iz Španjolske, Portugala, Poljske, Italije i Velike Britanije. Projekt razmjene učenika i nastavnika financira Europska unija preko hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 25,860 €.

Kroz projekt će učenici upoznati: kako se matematika javlja na mjestima i događajima koje nisu mogli ni zamisliti, kako korisna i povezana s ostalim predmetima može biti matematika, kako ona ne započinje i ne završava sa srednjoškolskim obrazovanjem i kako može biti korisna u radu s lokalnim institucijama.

Koordinatorica je projekta „ A digital mapping of traditional jobs in Europe" (Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi) u našoj školi prof. Branka Vladimir. Nositelj projekta je Gimnazija Würselen iz Njemačke, a uz Gimnaziju su partneri škole iz Göteborga (Švedska), Firenze (Italija) i Bourgesa (Francuska).

Uz učenje stranih jezika, posebno njemačkoga, cilj je projekta osvješćivanje mogućnosti tradicijskih obrta u digitalnom svijetu te poboljšavanje zaposlenosti mladih osoba gimnazijskih usmjerenja što će se postići kroz projektne zadatke unutar škole (izrada digitalnih mapa i 3D uradaka) te mobilnosti učenika i profesora.

Projekt vrijedan je 125.378,00 € financira Europska komisija u sklopu Erasmus+ KA229 partnerstava; Gimnaziji Metković dodijeljeno je 24.242,00 €.

Rad na tim projektima sigurno će biti još jedno bogato iskustvo za profesore i učenike naše škole.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja