Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 11:10

Beroš najavio veliku promjenu: Za dokazivanje korone više nećete morati na PCR test

'Ušli smo u novu godinu, razmišljamo o sljedećoj turističkoj sezoni. Ako se ne cijepimo, teško ćemo imati dobru turističku sezonu. Molim vas, shvatite to najozbiljnije. Moramo postići višu cijepljenost koja bi omogućila da Hrvatska bude sigurna destinacija. S ovakvim stupnjem cijepljenosti Hrvatska to nije', rekao je Beroš.

Moguće je da će Europska komisija u preporukama uvesti i pitanje stupnja cijepljenosti domicilnog stanovništva, kazao je.

Beroš je potvrdio da će se covid-19 moći dokazati i brzim antigenskim testom. 'Sutra je sastanak, na uputnicu će se moći raditi brzi testovi. Prilagođavamo način i testiranja i liječenja. Naš je zadatak biti fleksibilni', rekao je Beroš.

Rekao je da će građani kojima se test pokaže pozitivnim dobiti potvrde koje će važiti u Hrvatskoj, ali ne i na području Europske unije, prenosi Jutarnji list.

Kako je pojasnila šefica splitskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin, ovo se neće odnositi na brze kućne testove.

Dodala je kako će im ovo olakšati posao, s obzirom da se antigenski test puno lakše očitava te da ga mogu očitati i sanitarni inženjeri i više medicinske sestre.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja