Utorak, 20 Srpanj 2021 10:45

Čestitka gradonačelnika Metkovića povodom Dana grada i blagdana sv. Ilije

Drage Metkovke i dragi Metkovci!

Već drugu godinu proslava Dana grada i blagdan našega zaštitnika sv. Ilije odvija se pod posebnim epidemiološkim mjerama. Izostanak tradicionalnih programa i brojnih događanja na koje smo naviknuli neće nas spriječiti da u srcu budemo veseli i raspoloženi,  i da u blagdanskom raspoloženju uživamo u zajedništvu i nadi da će sve nedaće s kojima smo se susreli proći i da će naša svakodnevnica uskoro biti oslobođena svake neizvjesnosti i straha.
Uvjeren sam da je naš grad spreman za novo razdoblje napretka i da je još  mnogo  posla  pred  nama  kako  bismo  u  novim  okolnostima  s  kojima  se  sada  suočavamo,  nastavili Metković mijenjati nabolje i kako bismo svakom sugrađaninu i sugrađanki, svakom radniku, umirovljeniku i djetetu, svakoj obitelji osigurali dostojan život i perspektivnu budućnost.
U demokratskoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj, izabrali smo sv. Iliju za zaštitnika našega grada. Životni put svetoga Ilije bio je prožet gorljivošću i borbenošću u obrani vjere i onih ljudskih vrijednosti koje i danas mogu poslužiti moralnom razvoju svakoga pojedinca, ali i cijeloga društva. Nadahnuti tradicijom i ponosom što pripadamo ovome gradu, slaveći našega zaštitnika, slavimo vjeru, život i opstojnost, slavimo vjernost hrvatskom narodu.
Stoga, u svoje osobno ime, u ime zamjenika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika čestitam vam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije, našega zaštitnika.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja