Četvrtak, 10 Lipanj 2021 14:29

Rad 'Ljuljačka na orahu' učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića Nore Prusac među 5 najbolje ocijenjenih na 3. Balogijadi

U petak, 4. lipnja u Svetom Petru Čvrstecu, rodnom mjestu Zvonimira Baloga, održala se 3. Balogijada, prva i jedina manifestacija posvećena uspomeni na život te književni i likovni rad velikog pjesnika. Njemu u spomen Područna škola Sveti Petar Čvrstec OŠ Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno raspisala je krasnoslovno-likovni natječaj Balogijada.

Od 2015. godine u tom se mjestu na razne načine obilježava rođenje velikog hrvatskog književnika svjetskog glasa Zvonimira Baloga. Na raspisani natječaj pristiglo je 430 likovnih radova inspiriranih motivima iz Balogova stvaralaštva. Likovne radove ocjenjivali su članovi stručnog prosudbenog povjerenstva.

U kategoriji viših razreda osnovne škole za pet najboljih likovnih radova, prosudbeno povjerenstvo izabralo je rad Ljuljačka na orahu naše učenice Nore Prusac. Mentorica našoj slavljenici je Matea Jerkić, profesorica likovne kulture. Nora ima razloga biti sretna i ponosna jer će njezin rad biti objavljen u novom izdanju Balogove zbirke pjesama Nevidljiva Iva.

Čestitamo Nori i mentorici! Ponosni smo na naše učenike koji već drugi put uspješno sudjeluju na Balogijadi te očekujemo pohod na četvrtu svečanost!

Izvor: OŠ don Mihovila Pavlinovića

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja