Sirica

Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 11:59

Biciklizam: BK uspješan na XCP Hora faros

Autobus pun malih i velikih žabaca bio je znak da XCZLD i BK Metković kreću u nove pobjede. Destinacija Stari Grad na otoku Hvaru gdje nas je ugostila ekipa iz SLK Hvar utrkom XCP Hora faros. Prva utrku u 2020. godini donijela nam je dinamičnu kružnu stazu, ispresjecanu singlovima,kratkim usponima i brzim spustevima, smještenu u Starogradskom polju. Staza nova, a mi po starom  s punom vrećom medalja
Prvi su na stazu izašli malci genijalci
U kategoriji U9 kod dječaka najbrži je opet bio Antonio Krstičević.  Jure Kuzman dopedalao je do trećeg mjesta i brončane medalje, a Vito Prusac je završio kao sedmi.
Kod cura zlatom se okitila Erika Malezija, dok je Cvita Talajić bila srebrena. Moniki Kuzman je za dlaku pobjeglo treće mjesto, na kraju četvrta.
Kategorija U11 kod cura opet metkovski dvojac na vrhu. Lara Bokšić zlatna, Mara Talajić srebrena, dok je Lucija Kuzman dopedalala do 4 mjesta. Kod dječaka isti scenarij kao i kod cura Mate Krstičević zlatni, Jure Vištica srebreni.
U najbrojnijoj kategoriji U13 velika borba do samog kraja vodila se između Marka Talajića i Erika Antolovića. Na kraju Marko zlatni, Erik srebreni. Kod cura nismo imali našu predstavnicu, ali je drugoplasirana Mia Bulum izrazila želju da iziđe na postolje u našem dresu što smo joj naravno i omogućili i samim time je postala član naše male obitelji. Nadamo se da se tata i mama slažu 
Nakon malaca startali su i seniori.
U kategoriji žene odličnim finišom Antea Kaleb je došla do zlatne medalje i zadržala primat u ukupnom poretku u ovoj kategoriji. Leona Gnječ kroz cilj je prošla kao 8 i podebljala svoj bodovni konto.
U kategoriji U17 Vinko Bulum više nego odličan brončani, dok je Noa Antolović usprkos virozi došao do 5 mjesta.
U kategoriji 30-40 u svojoj premijernoj utrci Marijo Krstičević 23 mjesto, a stari lisac Andreas Dominiković 25.
Čestitke svim natjecateljima a posebno našim malim i velikim žapcima. Zahvaljujemo se na odličnom domaćinstvu ekipi iz SLK Hvar i vidimo se na našoj Čamberici 9.2.2020.g. u 8. kolu XCZLD-a - piše na facebook stranici BK Metković.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -