Nedjelja, 03 Studeni 2019 22:25

KK Metković s Dalmacija opena vratilo se s 4 zlata, 1 srebro i 3 bronce

Danas je Karate klub Metković nastupio na Dalmacija openu u Splitu, sa 7 natjecatelja u 9 kategorija u borbama pod vodstvom trenera Daria Bukvića. Osvojeno je 8 medalja, 4 zlata, 1 srebro i 3 bronce u konkurenciji 270 natjecatelja iz 25 klubova.

Prvi tim u mlađim uzrastima KK.Metković iz turnira u turnir pokazaju da klub ima svjetlu budućnost...

Medalje su osvojili:

DORA GALOV, zlato učenice +44 kg
LAURA BEBIĆ, zlato učenice -40 kg
ANTE LEONTIĆ, zlato učenici +46 kg
DUJE MIHALJEVIĆ, zlato ml.kadeti -52 kg

ANTE LEONTIĆ srebro ml.kadeti -57 kg

NERA GRLJUŠIĆ, bronca učenice +44 kg
EMA GALOV, bronca ml.kadetkinje -40 kg
NERA GRLJUŠIĆ, bronca ml.kadetkinje -45 kg

Jučer je 4 kadeta/kinja i juniora/ki Karate kluba Metković pod vodstvom trenera Denisa Žderića nastupilo na 7 Grawe Energija kupu u Banja Luci BiH, gdje je nastupilo preko 90 klubova iz 10 zemalja sa 1111 natjecatelja. Na žalost nakon puno godina po prvi put su članovi KK.Metković došli bez medalje sa nekog klupskog međunarodnog turnira. Iako zbog pomalo spornih sudačkih odluka kod Lucije Utovac i Petra Borovca iako je vodio 4:3 i izgubio zbog 4 kazne, klub je procjenio da natjecatelji ipak nisu bili na visini zadatka, jer im je to bio zadnji kontrolni turnir za Državno prvenstvo za kadete/kinje i juniore/ke koji će se održati u Rijeci 15/16.11.2019.g.

Također dva člana Karate kluba Metković, Petar Borovac i Ante Krstičević nastupili su kao trkači na Mandarina polumarotonu u kategoriji muškarci od 16 do 22 godine te osvojili Borovac 2 mjesto i Krstičević 5 istrčavši 21 kilometar za 1 sat i 41/49 minuta. Borovac je iako iscrpljen odlaskom dan prije na cjelodnevni put i nastup na karate turniru u Banja Luci, dolaskom u 3 sata jutri iz Banja Luke otišao trčati maraton već u 10 sati istog dana i popeo se na postolje, jer pravi sportaši nemaju vremena za odmor već samo jedan cilj a to je postići dobar rezultat..