Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 19:03

Marko Tot govori za MetkovicNET : 'Nastojim raditi na sebi i dovršiti posao, a to su zapravo osobine sportaša'

Naš Metkovac, mladi košarkaš Marko Tot pobijedio je PloChallegeu u Pločama i u finalnoj utrci SMC Noćne lige trčanja u Metkoviću. Mlad, energičan direktan i pristojan mladić zaslužio je da mu postavimo nekoliko  pitanja, pa krenimo.

Marko, pobijedio si u zadnje dvije utrke. Koliko ti to znači ?

Svakom mladom čovjeku, pa tako i meni, neizmjerno znači priznanje za nešto u što si uložio veliki trud, a ja zasigurno jesam. Ovo ljeto me niste mogli previše vidjeti na plaži, ali ste me mogli vidjeti na stazi, a posebno ako ste noćna ptica i šetate rivom u 11 sati, jer tada treniram. U pratnji svog velikog prijatelja i trenera Mirka Arapovića kojem ovim putem zahvaljujem na potpori. Što se samih pobjeda tiče ne mogu ih još ni procesuirati jer se ni od prve (PloChallenge 4.6 km) nisam odmorio, a već sam bio na stazi za drugu. Uzmite za obzir da je na stazi bilo stvarno dobrih natjecatelja s kojima mi je čast trčati.

Dolaziš iz sportske obitelji. Koliko su roditelji utjecali na tvoje bavljenje sportom?

U mojoj obitelji vam je jedno sigurno. Uvijek nastojimo raditi na sebi i dovršiti posao, a to su zapravo osobine sportaša. Za oca već znate da je u sportu, a majka je također frik za sport. Kod nas čak i baka vježba, haha.

Ostaje li košarka ljubav i hoćeš li se i dalje prijavljivati na utrke ?

Prošao sam mnoge sportove, ali me trajno zarobila košarka. Za prve košarkaške korake zaslužan je moj razrednik i trener Boris Brčić,( koji me predvodio i na županijskom natjecanju iz krosa gdje sam prvi put shvatio da imam potencijal). Nažalost u košarci se nisam mogao razvijati, jer u Metkoviću nemam mogućnost igrati ligu, pa sam tako nastavio svoj put u HKK Brotnju iz Čitluka pod trenerskom palicom Ante Prce i Mile Galića. Oni i ekipa su me odlično primili. Zanimljivo, i moj otac je tamo započeo svoj trenerski put, koji i danas traje. Želim zahvaliti sportskoj udruzi Neretva Run i drugim entuzijastima ovoga grada na njihovih organizacijskim sposobnostima i upravo radi njih imam priliku radovati se novim trkama. Sljedeća utrka na kojoj ću trčati je 4K na stonskim zidinama. Da ne bude zabune, trčim kraće relacije zbog svojih godina jer sa 16 godina ne valja izlagati tijelo tolikom naporu. Tako su mi rekli treneri iz profesionalnih klubova koje sam kontaktirao.

Gdje se vidiš u budućnosti ?

Vidim se kao poslovni čovjek koji će uvijek "uzeti predah" i prijaviti se na dobru utrku.

Nino Erceg