Pekarstvo Metkovka uvijek s vama

Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 07:11

PRVENSTVO HRVATSKE: Duje Mihaljević  i Ante Leontić izborili su nastup za REPREZENTACIJU HRVATSKE

DUJE MIHALJEVIĆ je viceprvak Hrvatske i osvojio je brončanu medalju, ANTE LEONTIĆ osvoji je dvije bronce..

Duje Mihaljević  i Ante Leontić su izborili nastup za REPREZENTACIJU HRVATSKE na predstojećem PRVENSTVU BALKANA za mlađe uzraste u Banja Luci, u svibnju, gdje će nastupiti 11 zemalja od Cipra, Turske do zemalja našeg okruženja...

U dane 13 i 14.04.201. u Ivankovu pored Vinkovaca, Karate klub Metković nastupio je na Prvenstvu Hrvatske za uzraste od 7 do 13 godina, od ml.učenika do ml.kadeta.

Na prvenstvu je nastupilo 77 klubova sa 515 natjecatelja. KK.Metković nastupio je sa 12 natjecatelja u 21 kategoriji.

Samo dva kluba su imala više prijava od našeg KK.Metković.

Zbog pojašnjenja navodimo da se u karateu poredak vodi od 1,2 mjesta, zatim dva 3 mjesta, dva 5, dva 7, dva 9, itd, zbog čega ne postoje 4,6,8 ....mjesta.

Prvog dana natjecanja imali su najviše nastupa, te su postigli sljedeće rezultate:

DUJE MIHALJEVIĆ u kategoriji učenici -46, gdje je bilo 16 natjecatelja, zaredao je tri pobjede 6:0, protiv Franka Valentića iz KK Mladost Ivanić Grad, 1:0 protiv Noa Bančića iz KK Klenovnika, te 8:0 protiv Ive Bokana iz KK Sokola, čime ulazi u finale gdje ostaje neriješeno 0:0 protiv Frane Juričića iz KK Croherca i na izjašnjavanje sudaca gubi i postaje viceprvak Hrvatske, osvojivši srebrenu medalju.

ANTE LEONTIĆ u kategoriji učenici +46 kg, prvo kolo slobodan, drugo pobjeđuje Antonija Maroševića iz KK Zrinskog, treće kolo 2:0 Frana Manestara KK Champion, četvrto kolo u polufinalu gubi za ulazak u finale, te u repasažu u zadnjem kolu pobjeđuje 3:0 Amila Majetića iz KK Krk Croatia i osvaja BRONČANU MEDALJU.

Značajan rezultat u repasažu ostvarili su:

Ema Galov u ml.kadetkinjama -40kg , prvo kolo slobodna, zatim dvije pobjede 2:0 i 1:0, gubi borbu u polufinalu za ulazak u finale, te u repasažu u zadnjem kolu gubi i plasira se na 5 MJESTO od 25 NATJECATELJICA, bila je tako blizu bronce..

EMA GALOV, ml.učenice - 32 kg, dvije pobjede 8:0 i 4:0, gubi borbu prije polufinala sa 4:3, u repasažu gubi i plasira se na 7 MJESTO od 25 natjecateljica.

LUCIJA UTOVAC u mlađim kadetkinjama +55 kg u prvom kolu gubi na rezultat 1:1 prednošću prvog boda, protivnica ulazi u finale, Luciju vuče u repasaž, gdje Lucija pobjeđuje dvije borbe 4:0 i 2:0 ali u odlučujućoj trećoj borbi za brončanu medalju gubi 2:0 i plasira se na 5 MJESTO od 25 NATJECATELJICA.

LAURA ĆULUM u mlađim kadetkinjama +55 kg s jednom dobivenom borbom 2:0 gubi u drugom kolu od protivnice koja ulazi u finale, te vuče Lauru u repazaš gdje gubi i plasira se na 7 MJESTO od 25 NATJECATELJICA

KARLA PEZIĆ u kategoriji mlađe kadetkinje -45 prolazi u repasaž gdje gubi i plasira se na 7 MJESTO od 17 NATJECATELJICA.

KATJA JERKOVIĆ u kategoriji učenice -40 kg dvije pobjede 4:0 i 1:1 prednost prvog boda ulazi u repasaž i u prvom kolu gubi sa tijesnih 1:0 i osvaja 7 MJESTO od 21 NATJECATELJICE

ANJA POKRAJAC učenice -32 kg, prvu borbu sa prvakinjom Hrvatske ostaje nerješeno i na odluku sudaca gubi, ulaskom u repasaž osvaja 9 MJESTO od 25 NATJECATELJICA.

Iako nisu došli do repasaža imali su po jednu pobjedu:

DUJE ŽDERIĆ u kategoriji učenici -46 kg prvu borbu pobjeđuje 8:0, drugu gubi tijesnih 2:1, nakon čega protivnik ne ulazi u finale.

LAURA BEBIĆ učenice -36 kg, prva borba 1:0, druga borba ostaje neriješeno 0:0 i gubi na izjašnjavanje sudaca.

Nastupile su još Dora Galov i Nera Grljušić u 4 kategorije, ali je ovaj put konkurencija bila prejaka.

Drugi dan prvenstva, isti natjecatelji u starijem uzrastu, uzeli su nove medalje.

ANTE LEONTIĆ bronca u kategoriji mlađi kadeti -52 kg, dvije dobivene borbe ulazi u polufinale, gdje gubi borbu za ulazak u finale, te u repasažu pobjeđuje i osvaja brončanu medalju.

DUJE MIHALJEVIĆ, bronca u kategoriji mlađi kadeti -45, nakon 3 dobivene borbe, za ulazak u finale u polufinalu gubi 1:0, te u repasažu pobjeđuje i osvaja brončanu medalju.

DUJE ŽDERIĆ, u kategoriji ml.učenici +38, nakon izgubljenog repasaža osvaja 5 mjesto.