Nedjelja, 11 Veljača 2018 22:59

Hamilton: Vjerujem da Mercedes može zadržati pouzdanost bolida

Aktualni svjetski prvak, Lewis Hamilton, je prošle sezone do svog četvrtog naslova u Formuli 1 stigao na impresivan način završivši sve utrke u bodovima. Zanimljivosti radi, takav se slučaj zadnji put dogodio 2002. godine, kad je Michael Schumacher stigao do svog petog naslova, uz napomenu da je legendarni Nijemac sve utrke te sezone završio na pobjedničkom postolju. Mercedesov je bolid uz brzinu i pouzdanost u Hamiltonovom slučaju, također bio na razini pouzdanosti i u slučaju momčadskog kolege Valtterija Bottasa, koji je zbog tehničkih problema iz utrke odustao samo jednom tijekom prošle sezone. Hamilton se u kratkoj izjavi referirao na ono što očekuje u ovoj sezoni, u svjetlu redukcije korištenja svih elemenata pogonske jedinice i utjecaja iste na performanse i izdržljivost bolida.

“Što se tiče pouzdanosti bolida za ovu sezonu, ne treba ni isticati da smanjenje s četiri na tri dopuštena motora za cijelu sezonu po vozaču bez dobivanja kazne, dodatno otežava stvar. Međutim, iskreno ne vidim razlog zašto Mercedes ne može zadržati visoku razinu pouzdanosti. Vjerujem u ovu ekipu i jednostavno rečeno, planiramo završiti svaki krug ove sezone,” izjavio je Hamilton.

Britanac je na kraju prokomentirao situaciju i u kontekstu svih dobavljača motora.

“Smatram da će ove sezone u borbi između ekipa s Mercedesovim, Ferrarijevim i Renaultovim motorima, pouzdanost motora biti od velike važnosti za ishod prvenstva. Naglašavam opet što se moje ekipe tiče, dosad smo bili vrlo pouzdani, bit će još teže postići ono što smo prethodne sezone postigli, ali s istim pristupom vjerujem da to itekako možemo i hoćemo,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja