Utorak, 06 Veljača 2024 18:19

Perkovac je bivši, savez je odbio njegovo izvješće!

Goran Perkovac morao je do jučer poslati izvješće svog rada HRS-a, a kako doznajemo u savezu su mu odbili produžiti povjerenje. Nakon samo jednog prvenstva izgubio je mandat na klupi reprezentacije.

Osim što nije bilo vidljivog trenerskog potpisa i dobrog rezultata, Perkovac je izjavama povrijedio i igrače. Izjavom da bi i on u šestom desetljeću života mogao igrati u hrvatskoj ligi, pljunuo je i omalovažio svoje igrače koji upravo, gle čuda, igraju u toj "veteranskoj ligi". Takvim, nepromišljenim izjavama, izgubio je povjerenje svlačionice. 

Savez je skinuo flaster, brzo se riješio čovjeka koji nije nikome po volji i sada se čeka odluka o novom izborniku. Tko god bio, imat će jako malo vremena upoznati reprezentaciju, proći službenu proceduru i krenuti u pohod na Olimpijske igre u Parizu.

Iako je želja Zorana Gopca bio Nenad Šoštarić, Šoka nije dobio službeni poziv i sigurno neće sjesti na klupu reprezentacije. Sljedeća opcija, kao netko iz domaćih redova, nameće se Slavko Goluža, koji ne skriva želju sjesti na klupu reprezentacije. Poznaje igrače, dio je vodio u reprezentaciji, dio u Zagrebu.

Ostalih kandidata iz domaćih redova je malo, pa se čini da je najbliže klupi - stranac! No pitanje je koliko je i to pametna odluka, obzirom da stranac u vrlo kratkom vremenu mora upoznati momčad. A tu je i jezična barijera. 

U rukometnim krugovima spominju se dva imena. Raul Gonzalez i Xavi Pascual, dvojici ponajboljih svjetskih stručnjaka. Iako nekima zvuči nerealno, njih dvojica bili su tema mnogih razgovara ljudi bliskih savezu. 

Pred savezom je vrlo težak zadatak, moraju pronaći čovjeka koji će biti dugoročno riješenje jer mijenjanje izbornika nakon svakog turnira ne odgovara nikome. A i vidjeli ste gdje nas je dovelo na posljednjem Europskom prvenstvu.. Bili smo 11, što je najlošiji rezultat Hrvatske na europskim prvenstvima od 2002. godine. 

Izvor: 24Sata

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja