Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 13:18

Tim iz Metkovića sudjelovao na prvim HandbALL IN igrama u Makarskoj

Djeca iz Metkovića, uključena u program ‘HandbALL IN’, sudjelovala su na prvim HandbALL IN igrama koje su u subotu održane u Makarskoj. Pod vodstvom voditelje i trenerice Romane Ćuže te volontera i asistenata na treningu, imali su izvrstan nastup i osvojili treće mjesto i medalje.

Na prvim HandbALL IN igrama sudjelovale su četiri podružnice HandbALL IN programa – Makarska, Sinj, Split i Metković. Igre su okupile 48 sportaša, 34 volontera te oko 150 ljudi uključenih u organizaciju i provedbu. Organizacijski tim, na čelu s inicijatoricom i osnivačicom programa Maidom Arslanagić, za sudionike je pripremio poligone s nekoliko različitih zadataka i stanica, a nakon natjecanja je održana i revijalna rukometna utakmica između ekipe Sinja te zajedničke ekipe ostalih podružnica. Igre su održane uz sufinanciranje Zajednice športskih udruga Grada Makarske.

Podsjetimo, ‘HandbALL IN’ je inkluzivni sportski program za djecu s teškoćama koji je u Hrvatskoj 2019. pokrenula pokrenula bivša rukometna reprezentativka Maida Arslanagić, ujedno i magistra logopedije te trenerica rukometa. Svrha programa je poticanje djece i mladih s teškoćama u razvoju na bavljenje tjelesnom aktivnošću, njihovo uključenje u zajednicu u kojoj žive te poboljšanje njihovih životnih i socijalnih vještina.

U Metkoviću se program provodi od 2021. godine, uz potporu Grada Metkovića i Sportske zajednice Grada Metkovića. Treninzi u Metkoviću održavaju se subotom u Gradskoj sportskoj dvorani, pri čemu su besplatni za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Svako dijete ima svoga asistenta u treningu, a voditeljica programa je Romana Ćuže.

Izvor: Metković.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja