Subota, 16 Rujan 2023 17:06

Udruga Gusarice brani boje Metkovića na Maratonu Lađa na Vinkovačkim jesenima

Povodom poznate manifestacije Vinkovačkih jeseni, koja svake godine okuplja tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, Udruga lađara Vinkovci priredila je uzbudljiv maraton lađa na rijeci Bosut. Ovaj događaj postao je tradicionalan i okuplja brojne sudionike iz različitih dijelova zemlje. Jedna od istaknutih ekipa koja je sudjelovala na ovogodišnjem maratonu bila je Udruga Gusarice iz Metkovića, koja se natjecala u ženskoj konkurenciji.

Udruga Gusarice iz Metkovića, s ponosom je predstavljala svoj grad i branila njegove boje na ovogodišnjem maratonu lađa u Vinkovcima. Ova ekipa sastoji se od strastvenih i vještih veslačica koje su odlučile da će pokazati svoju snagu, izdržljivost i ljubav prema tradiciji veslanja na lađama.

Natjecanje se održalo na prekrasnom Bosutu, a ekipe su se natjecale u dužem maratonu, testirajući svoje veslačke vještine i kondiciju. Udruga Gusarice, unatoč jakoj konkurenciji, dala je sve od sebe i pokazala izvanrednu predanost sportu tradicionalnog veslanja na lađama.

Osim sportskog duha, ovo natjecanje također promiče očuvanje kulturne baštine i tradicije vezane uz lađe, koje su bile neizostavni dio života na ovim vodama tijekom stoljeća. Sudjelovanjem na ovakvim manifestacijama, poput Vinkovačkih jeseni, udruge poput Gusarica iz Metkovića doprinose očuvanju i promociji bogate kulturne baštine Hrvatske.

Udruga Gusarice zaslužuje sve pohvale za svoj trud, predanost i sudjelovanje na ovom prestižnom natjecanju. Njihova borba i sportski duh prava su inspiracija za sve ljubitelje tradicionalnog veslanja na lađama.

Vinkovačke jeseni nastavljaju se slaviti i okupljati ljude iz različitih dijelova zemlje te čuvati vrijednu baštinu koja nas povezuje s našom prošlošću. Sudjelovanje udruge Gusarice iz Metkovića na ovom događaju samo je jedan od mnogih primjera kako se trud i entuzijazam pojedinaca mogu spojiti s očuvanjem kulturne baštine.

Ovim putem, Udruga lađara Vinkovci i Vinkovačke jeseni čestitaju Udruzi Gusarice iz Metkovića na hrabrom sudjelovanju i žele im mnogo uspjeha u budućim natjecanjima. Nastavite veslati s ponosom i promicati našu bogatu tradiciju.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja