Petak, 15 Rujan 2023 20:01

VK Neretvanski gusar: Odobrena su za novi projekt ‘Besplatne škole veslanja’

Veslački klub Neretvanski gusar i Ministarstvo turizma i sporta danas su potpisali ugovor o sufinanciranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini.

Ovim će se omogućiti provedba programa pod nazivom ”Besplatna škola veslanja u školskom čamcu za djecu”, kojeg je osmislio Veslački klub Neretvanski gusar. Partneri u provedbi ovog projekta su OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića i OŠ Kula Norinska. Ovaj projekt odvijat će se kroz tri faze, što posebno doprinosi očuvanju i psihofizičkim sposobnostima i zdravlju, kao i poticanje sudionika na redovito bavljenje amaterskim sportom u slobodno vrijeme i nakon provedbe programa. Osim sportskih aktivnosti, klub će osigurati nekoliko edukativnih radionica sa raznim temama.

U svrhu provedbe ovog projekta VK Neretvanski gusar će kupiti školski čamac – GIG 4X vrijedan 24 tisuće eura, od kojih 80 % sredstava sufinancira Ministarstvo turizma i sporta, a preostali iznos Veslački klub Neretvanski gusar iz Metkovića.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja