Utorak, 22 Kolovoz 2023 21:47

Pločanka Nina Mijoč bivša nogometašica ŽNK Neretve stekla je zvanje doktora znanosti!

Razgovaramo s Pločankom Ninom Mijoč, bivšom  nogometašicom ŽNK Neretve koja već 16 godina živi u Dubrovniku, gdje je završila srednju školu i fakultet.  Trenutno radi kao vanjski suradnik na Odjelu za komunikologiju na Sveučilištu u Dubrovniku. a prije nekoliko dana stekla je zvanje doktora znanosti.

Nina nedavno ste doktorirali?

Doktorirala sam na slovačkom sveučilištu Matej Bel na Fakultetu političkih znanosti i međunarodnih odnosa. U svojoj doktorskoj dizertaciji bavila sam se međunarodnom sigurnosti i njezinom utjecaju na Republiku Hrvatsku.
Bez obzira na moje sportske i trenerske uspjehe , obrazovanje mi je veoma važno stoga sam nakon magisterija iz odnosa s javnošću odlučila za doktorat u području političkih znanosti.
 
Kako usklađujete svoj profesionalni i sportski život?
 

Stečeno akademsko obrazovanje mi svakodnevno pomaže u privatnom i poslovnom životu, ali isto tako mi je sport donio disciplinu i odgovornost za koje smatram da su veoma važni.Tu vidim poveznicu mog akademskog obrazovanja i sporta.

Tko vam je bio najveća potpora u akademskom napredovanju?

 Zahvalila bi se  mojoj obitelji na neizmjernoj podršci, bliskim prijateljima na pomoći i motivaciji te ostalim suradnicima koji su bili dio ovog mog akademskog puta.

Još jednom iskrene čestitke na doktoratu!

Nino Erceg

WhatsApp Slika 2023 08 22 u 21.09.42

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja