Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 16:07

NA OPUZENSKOM UŠĆU ODRŽAN 2.MEMORIJALNI TURNIR U RUKOMETU NA PIJESKU "STIPE VULETIĆ"

U organizaciji "VRK Opuzen" i "Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb" održan je ovog vikenda drugi po redu memorijalni turnir "Stipe Vuletić" u rukometu na pijesku na Opuzenskom ušću u čast prerano preminulom Stipi Vuletiću Wuli koji je bio nekadašnji član RK Opuzen.

Turnir je privukao veliku pažnju rukometnih obožavatelja i s time je podignut na još veću razinu . Organizatori su se pobrinuli da sve bude perfektno pripremljeno za sudionike, čime je osigurana velika uspješnost ovog događaja.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je ukupno 28 ekipa od kojih su četiri ekipe 2012.godište,tri ekipe 2008.godište ,pet ekipa 2010.godište . U redovima seniorki nastupilo je šest ekipa dok je u seniorima muških ekipa bilo trinaest. Turnir je bio vrlo uspješan, a publika je imala priliku uživati u spektakularnim utakmicama. Atmosfera na tribinama bila je izvanredna, svi su navijali za svoje favorite i podržavali ih tijekom cijelog turnira. Memorijalni turnir "Stipe Vuletić" održava se po drugi put ,nakon uspješnog promotivnog turnira koji se održao prošle godine na Opuzenskom ušću. Ove godine Organizatori su podigli ljestvicu više pa je ovaj turnir prešao okvire van Hrvatske jer su se prijavile i ekipe iz Nizozemske, Irske, Bugarske, Crne Gore i Mađarske.

Na kraju turnira medalje i pehare najboljim ekipama podijelili su tajnik VRK Opuzen Ivica Odak,kapetan muške seniorske reprezentacije rukometa na pijesku Ivan Jurić, član organizacijskog memorijalnog turnira Ivan Vrnoga, predsjednik RK Opuzen Ivan Bjelaš i gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga.

Napomenimo i to kako ovaj turnir ima također ogroman utjecaj i na razvoj rukometa na pijesku u našoj dolini Neretve. Mladi igrači su ovom prilikom imali priliku učiti od iskusnijih i vidjeti kako se vrhunski rukomet igra. Tome je pridonio i prisustvom vrhunskih trenera i mentora koji su bili s njima tijekom turnira.

Memorijalni turnir u rukometu na pijesku dokazuje da je rukomet izuzetno popularan sport u našem kraju. Sudjelovanje 28 ekipa i prisustvo mnogih talentiranih igrača jasno pokazuje koliko je rukomet na pijesku rastući sport.

Izvor: Javnost.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja