Četvrtak, 30 Ožujak 2023 19:05

Kondicijski trener Ivana Perišića u Ljubuškom održao zanimljivo predavanje

U dvorani Kulturnog centra u Ljubuškom, Filip Majić, kondicijski trener hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića, održao je zanimljivo predavanje.

Na predavanju su nazočni bili mladi nogometaši iz Ljubuškog, sportaši ali i dosta ljudi koji su htjeli čuti Majićevo izlaganje.

Kako je Filip objasnio, vrhunski sportaši su izuzetno motivirani i ne preskaču treninge, njima je trening prirodan ‘kao disanje’.

U tri godine otkad ja radim s njim, Perišić je odradio skoro 800 treninga samo sa mnom, a tek gdje su treninzi s ekipom, terapije koje idu, kinezioterapije i sve ostalo što ide uz to…, naveo je Filip.

Uz Filipa, predavanje je vodio i trener NK Ljubuški Andrej Markić, a zajedno su prošli kroz brojne teme, od toga koga je sve Filip trenirao u karijeri, do navika vrhunskih sportaša i toga koliko je motivacija bitna u sportskom uspjehu.

Markić je okupljenoj djeci poručio da to zapamte, te je istaknuo kako su treninzi iznimno bitni za sportski napredak.

Zamislite ako vrhunski sportaši toliko treniraju, koliko je potrebno da se stvori jedan igrač, poentirao je Markić.

Osim o važnosti trenažnog procesa, govorilo se i o sportskoj motivaciji, o tome da je za uspjeh vrlo važna ljubav prema sportu, da ne smije biti’ moranja’, te o brojnim drugim temama iz Filipove domene.

Inače, osim s Perišićem, Filip Majić koji je po struci magistar kineziologije radio je i kao trener mlađih uzrasta u NK Neretva Metković, te u kadetskoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatske.

(www.jabuka.tv)

 
 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja