Subota, 18 Ožujak 2023 22:16

Jedan pogodak za tri velika boda

Sedma pobjeda plavo bijelih, treća proljetna, nakon dva poraza došla je kao melem na ranu. Sada, se donekle lakše diše u svlačionici na igralištu Iza Vage. Naravno, i kao potvrda da ova momčad može do priželjkivanog rezultata kada su u prvom planu odlučnost i htijenje.

Prema očekivanjima bilo je to tvrdo, čvrsto muško nadmetanje, šahovsko nadmudrivanje, s dozom opreza na obje strane. Puni plijen je bio cilj jednih i drugih, kako plavo bijelih, tako i crvenih iz Kaštel Gomilice. Na kraju više razloga za slavlje imali su domaćini. Jedan pogodak bio je dovoljan za trobod, odlično ciljana dijagonala Abela Kalfića našla je Domagoja Zovka na suprotnoj strani, a njegov ubačaj usporedno s petercem gostujućeg vratara pronašao je spretnog Josipa Šantića koji šalje loptu iza leđa Ivana Ninčevića. Možda su vrijedne spomena još po jedna situacija na svakoj strani, opasan udarac Zovke iz 21. minute, te obrana domaćeg vratara Sefe na samom isteku susreta.

Znali smo što nas čeka u ovom susretu, bilo je tvrdo i muški, uz dosta trke i prekršaja na sredini terena. Znalački su momci to odradili, uzeli smo drugu loptu i nadam se da smo zaslužili pobjedu – nije krio zadovoljstvo trener domaćih Proleta.

Ujedno, plavo bijelima ova pobjeda poticajno djeluje pred kup susret u utorak protiv Jadrana LP u Pločama.

Izvor: Dalmatinski nogomet

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja