• HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-01.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-02.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-03.jpg
  • WhatsApp Slika 2024-04-13 u 10.24.45_623b370e.jpg

 

 

 

 
 
Četvrtak, 11 Listopad 2018 12:47

Lara Bokšić i Marko Talajić osvojili Hrvatski kup

Otok Brač i Bol bili su domaćini MTB utrke „Na dva kola oko Bola“ koja je ujedno bila posljednje kolo hrvatskog kupa u disciplini XCO. Na stazi dugoj 4200 metara koja je svoj start i cilj ima na čuvenom bolskom Zlatnom ratu okupilo se osamdesetak biciklista iz Hrvatske i susjednih nam zemalja.
BK Metković predstavljali su najmlađi članovi i postigli odlične rezultate, te tako na najbolji mogući način zaključilli natjecateljsku sezonu.
Marko Talajić je u kategoriji U11m uvjerljivo slavio ispred drugoplasiranog Frane Perića iz BK Kairos, te tako potvrdio prvo mjesto i dominaciju u ukupnom poretku kategorije U11m.
U kategoriji U11ž uvjerljiva je bila Lara Bokšić koja je 28 sekundi bila bolja od svoje prve pratilje Petre Okmažić iz Makarske. Ovom pobjedom Lara je zasjela na prvo mjesto ukupnog poretka u svojoj kategoriji.
Maru Talajić dijelili su milimetri od drugog mjesta u kategoriji U11ž, ali na kraju ipak nije bilo snage, te se morala zadovoljiti trećim mjestom. Mara je zadržala peto mjesto u ukupnom poretku kupa Hrvatske u svojoj kategoriji.
Najmlađa natjecateljica BK Metković Iva Dominiković je sigurnom vožnjom došla do brončanog odličja u kategoriji U9ž, te se u ukupnom poretku kupa probila sa četvrtog na treće mjesto.
Svoju sreću na posljednjoj utrci kupa okušao je Dalibor Talajić, te završio na nezahvalnom četvrtom mjestu u kategoriji Veteran A. S novim bodovima Dado je završio kao 8 u ukupnom poretku kupa.
U ukupnom poretku klubova BK Metković završio je na odličnom 12 mjestu u konkurenciji 32 kluba što je veliki uspjeh za Metkovce kojima je ovo prva prava natjecateljska sezona u kupu Hrvatske.
Iako je službena natjecateljska sezona završila Metkovce očekuje rekreativna XC zimska liga Dalmacije, gdje će natjecatelji, a posebice oni najmlađi brusiti formu i stjecati iskustvo za narednu sezonu.

Izvor: BK Metković

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja