Petak, 17 Srpanj 2020 07:42

Prošetali smo Nebeskom šetnicom Parka prirode Biokovo

Želja nam je bila što prije posjetiti najatraktivniji vidikovac Nebeska šetnica u Parku prirode Biokovo. Sat vremena vožnje od Metkovića, Jadranskom magistralom stižemo do raskrižja na ulaz u Makarsku. Skrećemo desno na cestu koja preko Biokova vodi do Vrgorca. Na osmom kilometru ceste skreće se u Park prirode Biokovo. Gužva je, ali srećemo metkovsku nevjestu koja prodaje karte na ulazu u Park prirode Biokovo te nas ona 'pušta' da se zadnji provučemo kroz kapiju. Počinje uspon uskom vijugavom i strmom planinskom cestom. Ispred nas je 25 automobila. Toliko puštaju u jednoj turi. Naša metkovska nevjesta nas je pustila te kao 26 -ti vozimo se prema vrhu Biokova.

DSC 0660

 Metkovska nevjesta, gospođa Protrka !

DSC 0592

Poslije 35 minuta vožnje stižemo na Nebeski vidikovac. Na prvi dojam, impresivno. Penjemo se stepenicama i polako napravimo prve korake preko Nebeske šetnice. Malo smo zbunjeni, staklo ispod, staklo sa strane, imate dojam kako šetate po zraku. Pogled dolje kroz staklo od kojeg zastaje dah. Neposredno prije našeg dolaska staklo je toliko očišćeno da dodatno stvara osjećaj kako ispod nas nema ništa nego duboka provalija. Pogledom preko ograde na visini od 1228 metara nad morem vide se Pelješac, Hvar, Brač, Vis ...   za vedra burovnog neba vidi i Italija.

DSC 0595

Malo slikavanja i streemanja i poslije petnaestak minuta, puni dojmova počinjemo se spuštati istom onom cestom kojom smo i stigli do šetnice. Svako malo je proširenje i propuštamo kolonu koja se počela penjati prema vidikovcu. Cijena ulaznice je po osobi 50 kuna, pušta se po 25 automobila za koji bi trebali imati dobru lamelu, motor s dobrim hlađenjem i sigurne kočnice. Spustili smo se do Makarske i puni dojmova jednoglasno se slažemo da je vrijedilo provesti 2 sata u Parku prirode Biokovo. Nebeska šetnica je definitivno vrlo brzo postala turistička atrakcija. Doživljaj je neponovljiv i toplo ga preporučujemo. Nešto sasvim novo. Naziv šetnice je dobio pravo ime, jer je doživljaj šetanja po nebu na visini od 1228 metara.

MetkovicNET

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja