Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 10:43

Vokal Katarine Talajić nikoga ne ostavlja ravnodušnim, mlada dama prekrasnog glasa

Prije nekoliko dana u Metkoviću se mogao poslušati i pogledati nastup pet odličnih metkovskih pjevačica, koje mahom pjevaju u svadbarskim sastavima. Samo jedna od pet naših, slobodno možemo kazati vokalnih diva dolazi iz svijeta classic rocka. Njeno ime je Katarina Talajić i mi s njom danas razgovaramo.

Katarina najprije čestitke za fenomenalan nastup u Gradskom parku. Iznenadio nas je vaš izbor pjesama. Otpjevali ste pjesmu Hurt od Casha. Fenomenalan izbor, ali neuobičajan za ovo podneblje. Odakle Hurt ?

Pjesma Hurt jest pjesma po mom izboru. U pravilu pjevam ono što volim.

Kad ste pronašli glazbu?

Još u osnovnoj školi sam počela pjevati u školskom zboru. Malo sam svirala klavir, ali se nisam previše zadržavala na istrumentima. Moj instrument je glas i njime se dobro služim.

Brzo ste prešla na strane standarde?

Jednom smo s roditeljima bili u posjetu rodbini u Bosni i stric mi je na ringtone imao pjesmu od Nirvane Pennyroyal tea. Kad smo došli kući počela sam istraživati Nirvanu i ostala u toj glazbi. To je bio okidač. Prvi put me je nešto zapravo zainteresiralo.

Kad ste napravili prvi sastav?

Tek u srednjoj školi sam osnovala sastav. Ja i prijateljica Sandra Jurković, koja je svirala gitaru i jedan momak iz Opuzena koji je trebao bit bubnjar, ali nije.

Onda upoznaješ Tonija Dominikovića?

Tako je. Sjedila sam u kafiću i Toni je bio nervozan jer mu pjevač nije mogao pjevati. Rekla sam, kakav problem, ja ću vam pjevati. I tako je bilo. Upala sam u band u kojem je bio Toni na gitari, Karlo Markota na bass gitari. Onda se sve počelo slagati. Došao je Luka Brečić na klavijature, uključio se Lovre Laskač i Marin Dominiković tako smo djelovali par godina.

Gdje ste najviše nastupali ?

Najviše smo nastupali u Urbanu kod Mete, što u punom sastavu, što u duu, ja i Toni.

Iza toga odlaziš pjevati u Šibenik ?

Odlazim u Šibenik i počinjem nastupati s Matom Anićem i Sinom Jelovčićem, cijelu prošlu sezonu. Onda sam upoznala i Voju Markovića i Ivana Ercegovića. U Šibeniku sam se nekako formirala kao pjevačica.

Divan glas smo mogli čuti prije par dana kada si nastupila s Anđelom, Ivanom, Jelenom i Natom. Kakva je bila suradnja?

Ma one su vrhunske pjevačice sa dugim stažom. Priču je pokrenula Magdalena Medar Ujdur. Mene su nazvali i pitali hoću li nastupiti na jednoj glazbenoj večeri gdje će se pjevati strani standardi. Prisala sam i bilo je super. Vjerojatno će se ta suradnja i nastaviti.

Katarina, svijetla je glazbena budoćnost ispred tebe. Želimo ti puno dobrih gaža i lijepe pjesme , a vi u nastako može poslušati izvedbu Katarine Talajić iz Gradskog parka u Metkoviću.

MetkovicNET

 

Video sadržaj

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -