Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 17:36

Lađa i trupa zaplovila Grande kanalom - Neretvani nastupili na 45. venecijanskoj Vogalongi

Delegacija od 24 Neretvana krenula je prošli vikend na put prema Veneciji, gdje se održavala 45. Vogalonga - utrka plovila na vesla, duga 32 km. Vogalonga se vesla kanalima Venecije. Na Vongalongi ove godine nastupilo 2000 tisuće plovila i 8000 veslača. Među njima i Neretvanski lađari zaveslali su lađom i trupom ponosom nekadašnj Mletačke republike, Grande kanalom. Za ovu odlično organiziranu prezentaciju Neretve najzaslužniji su Milojko Glasović, Dalibor Obradović, Pavo Jerković koji su okosnica Maratona lađa. Napomenimo kako je našu delegaciju večarom počastila naša poznata liječnica, Neretvanka, Nela Sršen, koja je iskoristila malu pauzu između obveza u bolnici kako bi se sastala sa svojim Neretvanima.

Bila je ovo odlačna promocija Neretve i Neretvana. Prezentirali smo naša dva plovila koja su zaplovila Venecijom i izazvala veliku pozornost. Veliki broj Hrvata i ostalih gostiju pozdravljali su naše lađare, mašući im s mnogobrojnih venecijanskih mostova. Našom lađom zaveslalo je i četvoro pripadnika HRM-a. Odlično organiziran put i vrhunska prezentacija naše lijepe Doline. Iskoristili smo prigodu i posjetili smo mnoge znamenitosti Venecije i Padove. Pili smo i kavu na Trgu sv. Marka po cijeni od 8 EUR. Bilo je ovo lijepo i odlično organizirano druženje. Zahvaljujemo našoj doktorici Neli Sršen i njenoj nećakinji , koja nam je bila vodič. Bilo je ponosno biti Neretvanin i Hrvat na ovoj svjetski poznatoj manifestaciji – govori nam naš renomirani ugostitelj Pavo Jerković.
Naši momci pozvani su na 46. Vogalongu koja će se održati u lipnju 2020. u Veneciji. Donosimo vam fotogaleriju i videozapis.

FOTO/VIDEO: Milojko Glasović, Branko Markota

 

Video sadržaj