Nedjelja, 20 Siječanj 2019 20:14

Hrvatska skijaška legenda uzela gitaru i još jednom osvojila Wengen

Hrvatska skijaška legenda uzela gitaru i još jednom osvojila Wengen FOTO: screenshot

Ivica Kostelić se u Wengenu osjeća kao doma. Na stazi u švicarski Alpama profesor je na pobjedničkom postolju bio 13 puta. U Wengenu je Ivica vozio svoju prvu i zadnju utrku u Svjetskom kupu. Hrvatska legenda dobila je nagradu za najuspješnijeg skijaša na stazi u Wengenu.

Ivica je stigao po nagradu pa uzeo gitaru i zasvirao tradicionalnu švicarsku pjesmu 'Vogellisu'. Gledatelji su zapjevali zajedno s Ivicom.

'Ne mogu opisati koliko mi je sreće i veselja donijelo ovo malo, ali mitsko skijaško mjesto u Berner Oberlandu. Ovdje sam se prvi put utrkivao 2000. godine i 2017. sam odskijao svoju zadnju utrku. Wengenske strmine donijele su mi šest pobjeda i 13 postolja. Publika i ja smo zajedno pjevali 'Vogellisi' kao nekad. Toliko emocija', napisao je Ivica uz video koji je objavio na svom Facebooku.

Vogellisi

Jučer mi je iskazano priznanje kao najuspješnijem skijašu Svjetskog kupa u Wengenu u povijesti. Ne mogu opisati koliko sreće i veselja mi je donijelo ovo malo, ali mitsko skijaško mjesto u Berner Oberlandu: planine, staze i ljudi. Ovdje sam se prvi puta utrkivao 2000. godine, a 2017. sam baš tu odskijao svoju posljednju utrku u Svjetskom kupu. Tijekom tog vremena, Wengenske strmine donijele su mi 6 pobjeda i 13 postolja. Publika i ja smo zajedno otpjevali "Vogellisi", kao nekada! ...toliko emocija! Merci Wengen! Du wirst für immer in meinem Herzen bleiben! Lauberhornrennen FIS Alpine World Cup Tour #wengen #schweiz

Objavljuje Ivica Kostelic u Subota, 19. siječnja 2019.