Četvrtak, 28 Ožujak 2024 07:36

Životni put odgojiteljice: Razgovor s Davorkom Šutalo o pozivu, iskustvima i odlasku u mirovinu

Odgajateljica Davorka Šutalo poslije predanog rada u dječjem vrtiću u Metkoviću odlazi u zasluženu mirovinu. Tom prilikom postavili smo joj nekoliko pitanja.

Radite ovaj posao 43 god. Je li Vam vrijeme  proletjelo?

Tamo negdje na pola mog radnog vijeka u mirovinu je odlazila naša sada pokojna starija kolegica. Kada mi je rekla koliko je godina radila nisam se mogla načuditi. A evo mene sada još i duže radim od nje. Da  godine su brzo proletite.

Što je za Vas posao odgojiteljice zanimanje ili poziv?

Posao odgojiteljice je najljepši posao i za mene je svakako poziv.

Sudjelovali ste godinama u UNESCOVOJ radionici za roditelje ‘Rastimo zajedno'?

Između ostalog, radionice "Rastimo zajedno „za mene su bile prekrasno iskustvo. Pamti ću ih po predivnim mladim  mamama koje su željele učiti, koje su prihvaćale savjete, koje su međusobno razmjenjivale iskustva i tako rasle ,a tako i ja i moje kolegice zajedno s njima.

Odlaskom u mirovinu, što će Vam najviše nedostajati iz Vašeg profesionalnog života?

Odlaskom u mirovinu nedostajat će mi ovo okruženje, drage kolegice, a najviše djeca i njihovi " biseri" ,njihova " borba" za pravdu, te spontani dječji zagrljaj i poklonjeni crtež " ovo je tete za tebe".

Njezin nevjerojatni doprinos dječjem odgoju ostavit će trajan pečat u srcima mnogih. Neka joj nova životna etapa donese obilje mira, sreće i zadovoljstva. Sretan korak u mirovinu, Davorka!

Nino Erceg

DSC 5068

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja