• HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-01.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-02.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-03.jpg
  • WhatsApp Slika 2024-04-13 u 10.24.45_623b370e.jpg

 

 

 

 
 
Subota, 23 Ožujak 2024 14:50

"Branka Pratežina: Putovanje okusima - Od Ploticijade do Panettona"

Posjetili smo našu sugrađanku Branku Pratežinu koja upravo završava jednu turu slatkog kruha panetonea.

"Kako je započela vaša kuharska priča?" - pitamo Branku.

"Volim raznolikost u hrani. Kuhanje je postalo moja strast iz razloga što volim eksperimentirati s različitim okusima i kombinacijama. Osobno preferiram slana jela, ali ne mogu odoljeti ni slatkim delicijama. Ipak, uvijek ću radije odabrati slano prije nego slatko."

"Kad smo kod slanih jela, viđamo vas na poznatoj manifestaciji Ploticijadi u Badžuli."

"Da, moj stric i ja redovito sudjelujemo na Ploticijadi. Meni je plotica najdraža riba, preferiram je čak i ispred jegulje. Posjećujemo Ploticijadu svake godine, a za nas je bitno samo zajedništvo i dobra zabava. Natjecanje je manje važno od druženja s prijateljima."

"Koja je veza vas i Australije?"

"Živjela sam s obitelji u Australiji 20 godina. Radila sam čak i u delikatesi, gdje sam se susretala s raznolikim suhim proizvodima poput sušenih pomidora, balančana, sušenog povrća i voća. Kada sam se vratila kući, primijetila sam nedostatak takvih proizvoda na našem tržištu te sam odlučila istražiti njihovu pripremu. Počela sam proučavati recepte i eksperimentirati s pripremom suhog voća i povrća kako bih ih uklopila u razna jela."

"Vidim ovdje radite prekrasan panettone."

"Da, panettone je jedan od mojih omiljenih slatkiša. Volim raditi tijesta, a panettone mi je posebno drag jer je malo drugačiji od tradicionalnih slastica. Punjen je voćem i drugačijeg je oblika od uobičajnih slatkiša. Pripremam ga sa svojim kvascem, što uvijek donosi dozu uzbuđenja jer nikada ne znam kako će ispasti. Panettone je omiljen među svim generacijama, a ja volim eksperimentirati s raznim punjenjima poput grožđica, čokolade ili mandarina, koristeći ono što imam pri ruci."

Hvala Branki na razgovoru i uvidu u njezinu kulinarsku strast i iskustva.

Nino Erceg

 
 
 
 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja