Petak, 26 Listopad 2018 12:02

Djetinjstvo na '2 kotača' u organizaciji BK Metković

Nije bilo tako davno kada smo prvi put upoznali ekipu koja se okuplja oko Biciklističkog kluba Metković. Bilo je to tek par "momaka" koji su vozili bicikle u nogometnim tenama i šorcevima u želji da registriraju klub i promoviraju biciklizam u svome gradu.

Danas, četiri godine nakon, klub je izrastao u poznato ime. Dečki su mnogo toga napravili po pitanju promocije biciklizma, nastupi na mnogim utrkama, čak i organizacija nekih utrka, ali pored svega nama je za oko zapeo predan rad sa djecom. Vjerujem mnogi od vas koji čitaju ove redove, znaju za Dadu Talajića predsjednika BK Metković i njegove napore da djeci omogući sportski život kroz biciklizam i privuče što veći broj djece u svoj klub.

 

"Točno je da smo napravili jako puno tijekom ovih godina postojanja kluba, a sve zahvale idu cijeloj ekipi koja stoji iza imena BK Metković. Gotovo je sigurno da ništa od ovoga ne bi bilo da nije ekipa koja je složna i daje 110% sebe u ovaj klub. Ovim putem im se zahvaljujem na tome", komentirao je Talajić.

"Prilikom osnivanja kluba izabran sam za predsjednika i biciklizam se od tog trenuka polako uvukao u svaku poru mog života i oblikovao ga. Danas sam predsjednik kluba, vozim utrke, radim sa djecom u sportu kojeg najviše volim, uživam u onome što radim i mogu reći da dišem punim plućima".

Mala liga za djecu, odnosno međunarodna dječja biciklistička liga ima 9.kola koja se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvo kolo je već iza nas, a sljedeće drugo po redu se održava 3.11.2018. u Čapljini, točnije na Karaotoku kod hotela Park.

"Ovim putem želim da pozovem što veći broj djece kako bi se družili skupa, utrkivali i uživali u biciklizmu. Naravno, pozivamo i roditelje, kako bi skupa navijali, bodrili i podržali naše najmlađe", kazao je Talajić.

Izvor: BK Metković

 

MetkovicNET