Petak, 03 Ožujak 2023 10:40

Prekrasna mlada i vrlo talentirana glazbenica Antonella Peraić, po mami Metkovka, govori nam o svom glazbenom putu

Prekrasna mlada i vrlo talentirana glazbenica Antonella Peraić, po mami Metkovka, govori nam o svom glazbenom putu, o Metkoviću, o glazbenim uzorima. Pročitajte što je izjavila za MetkovicNET.

"Bavim se glazbom od svoje treće godine, kada me mama upisala u zbor Zagrepčanke i dečki, sa 7. godina upisala sam glazbenu školu, smjer klavir, pjevala sam u Crkvi i školi pjevanja Husar i Tomčić, te nakon toga krećem na satove solo pjevanja. Danas sviram klavir, gitaru i usnu harmoniku. Studiram glazbu na Berklee College of Music, te uskoro izbacujem i svoju prvu pjesmu.
Glazbeni uzor i osoba koja mi je puno pomogla što se glazbe, ali i nekih životnih stvari tiče, je Iva Ajduković, a definitivno je na mene utjecao i Oliver Dragojević i njegove vječne melodije.
Na dobrim genima i talentu za glazbu zahvalna sam svome didu Tonću iz Metkovića, kada dođem u Metković, s obzirom da mi je i mama tamo rođena, najviše volim slušati dida kako pjeva i uživati u ljepotama koje Metković pruža.

Sljedeći tjedan sudjelujem na natjecanju u Beču gdje se natječem u kategoriji 1990. i mlađi, a odmah dva dana nakon Beča putujem za Banja Luku na Balkan Fest, gdje sudjelujem u kategoriji od 18 do 31 godinu. Nemam velika očekivanja, jer su tu uglavnom stariji od mene, pa samim time i iskusniji, ali je svakako za mene uspjeh što sam uopće ušla u finale dva takva natjecanja i daje mi samo poticaj da nastavim i dalje raditi ono što najviše volim " - izjavola je za MetkovicNET Antonella Peraič.

Nino Erceg

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja