Subota, 18 Lipanj 2022 16:36

Matija Vuica dobitnica ovogodišnje nagrade za životno djelo na My Global Fashion Awardu

Matija Vuica dobitnica ovogodišnje nagrade za životno djelo na My Global Fashion Awardu MGF - Gusar | foto: Damira Kalajžić

Dodjela modnih priznanja My Global Fashion Award održala se sinoć na platou kultnog mjesta HVK Gusar, a manifestacija  se održala uz potporu Turističkih zajednica Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a u organizaciji Split VIP agencije iza koje stoje poduzetnici Gianna Apostolski i Duje Bašić. 

U oskarovskom stilu uzvanike je na crvenom tepihu dočekao naš poznati glumac i komičar Davor Lovinić i novinarka Anamarija Alebić, a voditeljsku palicu peuzela je Ida Prester. Ovogodišnja kampanja snimljena je u Splitu čije je zaštitno lice poznati svjetski model Sarah Ćerkez rodom iz Sarajeva. 

Na početku manifestacije okupljenje je pozdravio Joško Stella, direktor TZ SDŽ, koji je i u budućnosti obećao podržati ovakve projekte koji su, kako je istaknuo, svjetski, a naši. 

Dobitnike je birao već stalni stručni žiri u sastavu Nenad Korkut, Neda Makjanić – Kunić, Nenad Radujević, Zvona Vučković i Sašo Radović, a dodijeljene su nagrade u 15 kategorija. Dobitnica ovogodišnje nagrade za životno djelo, Matija Vuica je upravo svojim kreacijama upotpunila snimanje kampanje za ovogodišnji MGF. Opće je poznato da su upravo Matijine haljine obišle svaku veću modnu meku u svijetu, a u njima su uživale svjetski poznate dame.

- Ovo je sve čista mašta i iluzija. Dizajneri su iluzijonisti koji na trenutak neke želje klijenata pretvaraju u neku priču, a kada to sve skinu sa sebe ponovno su u svom realnom životu. Zato mislim da su svi dizajneri majastori od iluzije. Kada te pozovu za ovakvu jednu nagradu čini se kao da te hoće otpisati. Pred nama je mojih novih 40 godina, prvih četiri desetljeća sam proslavila prošle godine sa svojim Juricom Popovićem. Iskreno hvala svima i moram pohvaliti Giannu i njezin tim na modnom spektaklu koji su pripremili - poručila je Vuica. 

Posthumno nagrađen je dizajner Goran Lelas za životno djelo, a nagradu je preuzeo njegov sin. Potom je nagrada za najbolju žensku dizajnericu dodijeljena Anamariji Asanović.

- Velika mi je čast primiti ovu nagradu u mom Splitu. Ne radimo zbog nagrada, ali je isto lijepo primiti priznanje kao znak da si na dobrom putu i da netko tvoj trud prepoznaje. Zahvaljujem se žiriju koji je odlučio da ova nagrad dođe u moje ruke - zahvalila se splitska dizajnerica, a potom je modnom ikonom godine proglašen pjevač Luka Nižetić koji je bio spriječen doći na dodjelu. 

- Ne osjećam se kao modna ikona, ali drago mi je ako me drugi takvim vide - poručio je u video poruci koja se prikazala publici na velikom ekranu.

Mišo Obradović iz Beograda proglašen je za najboljeg fotografa, a Pavla Predović primila je nagradu za modela godine. Regionalnim dizajnerom godine proglašena je slovenska A klultura, a Tomislav Janičić i njegov brend ‘TJ Jewelry’ dobio je nagradu za dizajnera modnih dodataka. Saša Briša Cirman proglašena je regionalnom ikonom, riječ je o Slovenki čije je umjetničko ime Raiven. Zatim je za najboljeg muškog dizajnera u godini proglašen Hvaranin Toni Carić Rico, a najbolja modna blogerica je Dunja Jovanić. Najbolji regionalni dizajner je Marko Feher, dizajner iz Bosne i Hercegovine čije kreacije obožavaju Dino Merlin i reper Rasta. Glavna nagrada My Global Fashion Award uručena je fotografkinji Bruni Kazinoti.Brojna poznata lica prisustvovala su događaju poput Elle Dvornik koja je na dodejlu došla u društvu supruga Charlesa Pearcea, Horvat Čagalj, Vedrana Ilić, Gabrijela Budimir, a u predivnoj zelenoj kombinaciji zaspjala je pjevačica Magazina Andrea Šušnjara. Dio atmosfere donosimo u galeriji Damire Kalajžić. 

Kažimo još kako je splitski frizer Ivica Šuljak iz salona HairBook bio i službeni frizer dodjele nagrada, a službeni vizažist Violeta Kekezović. Restoran ‘Gusar’ pobrinuo se za dobru spizu, a DJ Brothers i bend Sans za sjajnu atmosferu.

Izvor: Dalmatinski portal.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja