Petak, 27 Svi 2022 10:48

Prvi video spot osnivača ženskog tima "Hajduka"

U Splitu je nedavno predstavljen video spot za pjesmu "Tuđe zore" autora i izvođača Joze Pirića. Promocija je održana javno na omiljenom sastajalištu brojnih Splićana, Poljani Tina Ujevića, na velikom LED ekranu, uz voditeljsku ulogu Edite Lučić Jelić, poznate radijske voditeljice. Uz realizatorski tim aranžera i audio producenta Lea Škaru, video producenta Željka Petreša, managere Damira Karamana i Ivicu Bubala autoru glazbe i izvođaču, 70 godišnjem Jozi Piriću pridružile su se i nogometašice, cijela ekipa ŽNK "Hajduk". Za poznavatelje nogometa ništa neobično jer je Pirić sinonim za ženski nogomet u Hrvatskoj. 

 

Nakon trenerske karijere u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji Pirić se posvetio promociji ženskog nogometa i treniranju mladih nogometašica. Osnivač je ženskog nogometnog kluba "Hajduk", nekoć ŽNK „Marjan“, te za svoj trud u promociji ženskog nogometa i treniranja stotina djevojčica nagrađen godišnjim Trofejom Pomlatka Hrvatskog nogometnog saveza. Istu su dobijali i Luka Kaliterna, Ante Mladinić, HNK Hajduk, Petar Nadoveza, Zlatko Papec... Od 70ih godina svira gitaru, povremeno nastupa, te sklada vlastite kompozicije.

 

Nakon godina i godina nogometnog rada u zemlji i inozemstvu, popularni Jozo je odlučio snimiti i promovirati svoj prvi video spot, a uz nogometašice „Hajduka“, koje su u spotu kao i igračke legende Vlatko Đolonga i Darko Miladin, javnoj promociji su nazočili i drugi ugledni Splićani, glazbenici, organizatori te osobe iz javnog života. Pjesma je odmah ušla u programe dalmatinskih radija, doživjela već više od tisuću pregleda na YouTubeu, postala nova himna hrvatske dijaspore i dan po dan osvaja novu publiku.

Porazgovarali smo s Pirićem

 

Kako su nastale Tuđe zore?

 

Jedan tekst iz Slobodne Dalmacije .. koje sam kupova privukla mi je pozornost . Tekst s naslovom "Tuđe zore" Frank Nike Bukovca mi je dao motiv i inspiraciju. Njegovih pet šest stihova, različito iskorištenih kako je meni odgovaralo i moj čisti refren su stvorili meni dragu pjesmu!

 

Odsvira sam je svom sinu Vladi koji ju je odma prihvatio i uz njegovu pomoć snimili na kazetofon. Njegova pomoć u udaraljkama i sviranju sintesajzera i krik oduševljenja dali su mi naslutit da to nije pjesma samo za nas starije .. Prošle su godine i krajem 90 tih sam se vratio u Kaštela i Split! 2001. nažalost, izgubio sina i dobrih 16-17 godina nisam piva ni uz radio a kamoli svira!

 

Što je presudilo da je snimite?

 

Prije tri god sam na Rivi sreo poznatog menadžera Ivana Bubala i organizatora Damira Karamana. Obojici se svidio samo tekst pjesme. U idućem susretu me Dado Pastuović, glazbenik i autor brojnih hitova Newere i Tutti Fruttija, odveo u studio Lea Škare, koji je pjesmi dao prekrasan aranžman. Ko god je čuo demo snimke, svi su rekli - ajme lipa je, prava dalmatinska! A zatim je gdin Bubalo rekao: Ovo je odlično! Jozo pivaj sam. Snimi spot!

Odma je zva video producenta Željka Petreša, te smo u par dana snimili spot  hodajući cilim Splitom i svi kažu da je spot super! A šta reći nego samo još jedno vrhunsko izdanje Petreša koji snima najbolje iz Hrvatske, Mišu i Ivanu Kovač, Zečića, Jolu .. Hvala svim sponzorima i svim prijateljima koji su pomogli ..

Video sadržaj

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja