Nedjelja, 10 Travanj 2022 09:55

Matija Dominiković -'Moja ljubav prema glumi je permanentna'

O Matiji Dominikoviću pisali smo već članak vezan za Lidrano i za statiranje na Dubrovačkim ljetnim igrama . Iako se odlučio za Kineziološki fakultet, nije prestao njegov interes za glumu. Matiji je prirodno biti na pozornici još od vrtićkih dana, kada je nastupao s folklorom. Uvijek je sudjelovao u predstavama, što je posebno može biti zahvalan učiteljici Anki Milinković s kojom je svaki Božić imao priredbe u crkvi. Matija voli glumu, glazbu i umjetnost općenito te je gluma logičan slijed interesa. O najnovijem glumačkom angažmanu u kratkometražnom filmu 'Adio' redatelja Karla Gagulića s Matijom razgovaramo u nastavku.

Kako je došlo do suradnje s Karlom Gagulićem ?

Sasvim slučajno. Znali smo se preko Instagrama i jedan dan mi je poslao poruku u kojoj me pozvao na probno snimanje za svoj film koje se održavalo dva dana nakon. U autobusu sam učio tekst, koji me se dojmio, i nakon tjedan dana saznao da sam dobio ulogu!

 Je li vam zahtjevna uloga koju igrate?

Svaka je uloga zahtjevna na svoj način. Uvijek sam se osjećao ugodno glumeći vesele likove, dok mi je druga krajnost nešto izazovnija. Srećom, kroz ovaj ćete film imati priliku vidjeti oboje pa možete sami prosuditi. Film se zove "Adio" u Playbox produkciji.

Uspijevate li uskladiti obveze između fakulteta i seta?

To ćemo saznati tek na kraju ove akademske godine. Šalu na stranu, s tim nemam problema jer je Karlo stvarno susretljiv po pitanju termina proba i snimanja, a na fakultetu sve ide po planu.

Nino Erceg

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja