Ponedjeljak, 07 Veljača 2022 09:07

Zvonimir Srna: 'Stvarno je neopisiv osjećaj obući hrvatski dres, istrčati na teren i slušati hrvatsku himnu'

Zvonimir Srna bio je jedan od stupova obrane Hrvatske rukometne reprezentacije na EP u Mađarskoj. Pored njega i Gojuna teško su prolazile lopte. Pokazao je snagu i u napadu te smo sigurni, da ga korona nije spriječila u igranju nekoliko utakmica, da bi  ukupni rezultat reprezentacije na EP-u bio bolji. Mlad, perspektivan rukometaš, sada i reprezentativac koji je ponikao u Metkoviću, kao jedan od članova velike sportske obitelji Srna. Postavili smo našem Zvoni nekoliko pitanja.

Kako se osjećaš nakon EP?

Osjećam se ponosno što sam predstavljao Hrvatsku reprezentaciju na velikom natjecanju, stvarno je neopisiv osjećaj obući hrvatski dres, istrčati na teren i slušati hrvatsku himnu. To je ono za što se boriš, treniraš i odričeš cijeli svoj život i nadam se da nije posljednji put i da je još mnogo velikih natjecanja preda mnom. Posebno mi je drago što su reprezentaciju sa mnom predstavljala jos 3 naša sugrađanina, Ivan Čupić, Mate Šunjić i Marin Jelinić.

Kako si prihvaćen u reprezentaciji?

Prvo mi je veliko natjecanje za reprezentaciju i mogu reći da su me suigrači, stožer i ostali ljudi unutar i oko reprezentacije prihvatili odlično, kao da sam sto godina tu, kako mene tako i ostale mlađe suigrače i stvarno su nam bili velika podrška. I posebno hvala hrvatskim navijačima koji su još jednom pokazali da su najbolji navijači na svijetu i uz njih je sve bilo lakše.

Kakvi su ti sportski planovi za dalje?

Nakon kratkog odmora u Metkoviću vratio sam se u Zagreb i priključio se treninzima kluba gdje je trener naš Ivica Obrvan i suigrač naš Ivan Čupić. Nastavljamo s pripremama za drugi dio sezone koja će biti dosta fizički naporna jer sudjelujemo u 4 natjecanja ( prvenstvo Hrvatske, kup Hrvatske, Liga prvaka i SEHA liga). Idemo utakmicu po utakmicu, trenira se odlično, atmosfera je odlična , svi smo zdravi, najbitnije je da tako ostane i ne sumnjam u dobar rezultat.

Hrvatski rukomet ne može bez Metkovaca, što nam svima imponira. Našem Zvoni želimo još puno nastupa za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju i uspjeha u njegovoj sportskoj karijeri. Lijepo je prihvaćen u reprezentaciji i publika ga voli, što sigurno olakšava , ali i obvezuje. Mi u njegovu uspješnu karijeru ne sumnjamo!

Nino Erceg

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja