Četvrtak, 23 Prosinac 2021 14:06

Marijo Tot: 'Moj fokus danas je Qatar 2022 s reprezentacijom Irana'

U gradskom parku susreli smo Marija Tota. Uživa u adventskom okruženju i obiteljskom ozračju...

"Metkovski park izgleda odlično.Vrlo je profinjen i mogao bih ga nazvati mini Zrinjevcem, a znamo da je to park sa stilom kada je riječ o ugođaju.
Već neko vrijeme smo rasuti po raznim točkama svijeta, mene u Iranu,starijeg sina u Zagrebu te ostatka obitelji u Metkoviću." - govori nam Mario.

Kako provodite odmor?
"Teško je baš ništa ne raditi kad ste radoholičar i živite svoju struku. Prije nekoliko dana sam održao predavanje na UEFA Pro razini nogometne akademije HNS-a, gdje predajem taktiku zadnjih 22 godine. Od samih početaka sam tamo,a sudjelovao sam u edukaciji gotovo svih trenera koji danas rade u Hr i po svijetu. Možda su danas našoj metkovskoj javnosti znana imena Damira Krznara, Nenada Bjelice, Željka Kopića, Sergeja Jakirovića i drugih, a također i mog prijatelja i suradnika u Iranu Dragana Skočića. Svi mi, sve ove godine, radimo na visokim razinama i količina stresa je velika.Radost postizanja rezultata još i veća.

Nogomet na toj razini je zahtjevan?
"Pogledam li unatrag ,puno sam truda uložio u svoje nogometno znanje, ali i znanje engleskog jezika, jer raditi na međunarodnoj pozornici traži inteligenciju i pažljivo biranje riječi, bilo na TV emisiji ili presici. Nisu samo to izazovi. Brojne su zamke tog posla."

Pratite li lokalni nogomet?
"Ne previše, ali jedna stvar me ipak posebno raduje, a na nju me podsjetila šetnja gradom i pogled na treninge ženske sekcije NK Neretve. Stvari u tom sportu se rapidno mijenjaju,a to me podsjetilo na moju ulogu izbornika A reprezentacije Hrvatske u periodu od 2006 do 2008 godine. Skupa sa Zorislavom Srebrićem, koji me nagovorio na taj posao, sudjelovao sam u formiranju U-15,U-17 i U-19 reprezentacije po prvi put.Sve nakon toga je bilo ono što imamo danas. Nije nevažno reći da sam tih dana značajno podigao rejting A repretentacije na FIFA ljestvici..No, to je bilo tada..
Lijepo je svega toga se sjetiti, ali sav moj fokus danas je Qatar 2022 s reprezentacijom Irana. Sjajna ekipa, vrhunski igrači,rezultati nikad bolji.."

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja