Srijeda, 17 Studeni 2021 08:42

Predstavljamo vam novi singl: ROCKERI feat DADO TOPIĆ - Tragovi sudbine

Dado Topić, legendarni frontmen kultne grupe Time, vratio se nakratko u svoju rodnu Novu Gradišku gdje se upoznao i odlučio na suradnju s članovima tamošnjeg benda Rockeri, čiji sastav čine gitarist Bora Živković, basist  Danijel Kao, te bubnjar Jan Marton.

Rezultat ovog sraza dvaju generacija je rock balada “Tragovi sudbine”. Nakon prva četiri Rockere je za peti singl, na ideju njihovog glazbenog producenta Branimira Jovanovca Banija, sudbina spojila s Dadom Topićem koji je pjesmi dao svoj prepoznatljivi prizvuk i nevjerojatnu emociju. Iako već u 71. godini života, pionir rock kulture u Hrvatskoj i regiji se i dalje čini nezaustavljivim i spremnim na još niz godina aktivne karijere.

Premijernu live izvedbu “Tragovi sudbine” doživjeli su već na 25. Novogradiškom glazbenom ljetu 12. kolovoza, gdje su Rockeri bili predgrupa Parnom Valjku. Sudeći po dojmovima publike, „dobar rock daleko se čuje” izreka je koja najbolje opisuje ovaj singl, koji će bez sumnje vrlo brzo osvojiti srca slušatelja diljem regije

Rockeri 3 2

Pjesmu Rockera i Dade Topića potpisuje Mario Vestić, jedan od naših najznačajnijih autora dok je aranžman i produkciju radio Branimir Jovanovac Bani, u čijem je studiju Mak u Gradištu pjesma snimana, miksana i masterirana. Kako Dado  radi na svom novom materijalu u studiju Željka Nikolina u Osijeku, zajednička ideja je bila da Dado za ovu pjesmu ne mijenja studio i da svoj vokal snimi u okruženju na koje je navikao, što se na kraju pokazalo vrlo dobrom odlukom.

Željko i Bani su odsvirali klavijature, a na pjesmi su još gostovali Daria Hodnik Marinković i Krešimir Kaštelan. Spot za pjesmu “Tragovi sudbine” režirao je Marko Zeljković Zelja.

Rockeri su potpisali ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, a petim singlom se sve više približavaju objavljivanju svog prvog albuma kojim će obilježiti dugogodišnje uspješno djelovanje na sceni pod imenom Rockeri, a iskustvo suradnje s Topićem će im zasigurno puno značiti.

 

Video sadržaj

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja