Utorak, 01 Lipanj 2021 21:55

U GKS-u Metković otvorena izložba fotografija "Vode podzemlja"

'Večeras je u Gradskom kulturnom središtu Metković otvorena izložba fotografija "Vode podzemlja". Izložbu je priredio Hrvatski speleološki savez , a Udruga Baštinik iz Metkovića kao jedna od članica saveza organizirala ju je gradu Metkoviću. Razloga za izložbu je više: Dan biološke raznolikosti, močvarnih staništa, međunarodni dan voda, dan zaštite prirode kao i ovogodišnje proglašenje godine jama i špilja koje se obilježava na globalnoj razini. Voda je nezaobilazan i najvažniji element za nastanak i opstanak života . Zaštita i obnova bioraznolikosti jedini je put ka očuvanju kvalitete i kontinuiteta ljudskog života na zemlji.
Izložbom fotografija raznih autora koji djeluju unutar saveza zorno je prikazan dio tog podzemnog svijeta. Fotografije govore više od bilo koje riječi koju ljudsko biće može izreći i sigurno neće nikog ostavit ravnodušnim' - kazao je za MetkovicNET predsjednik udruge Baštinik Markica Vuica.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja