Četvrtak, 22 Travanj 2021 08:51

Prirodoslovni muzej Metković - IZ/VAN/RED/NO POVEŽITE SE S PRIRODOM

Ove godine organizira se po 26. put muzejska edukativna akcija pod nazivom „Iz/Van/Red/No!“ i traje od 30. travnja - 30. lipnja 2021., u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2021.
Prirodoslovni muzej Metković ovogodišnjoj akciji pridružio se izložbom fotografija Dragana Eraka koju otvaramo na Dan planeta zemlje 22.travnja i traje do Dana biološke raznolikosti 5.lipnja.
Obnovite svoju vezu s prirodom posjetom Prirodoslovnom muzeju Metković koji vam omogućava pogled izbliza na lokalne divlje životinje. Saznajte više o staništima i vrstama oko sebe, o pticama selicama, pogledajte što možete uočiti među trskom. Dragulj u kruni je diorama krša koja vam pruža nevjerojatan pogled na podzemlje i njegov živi svijet.

Mozaik močvara, jezera, vlažnih livada kao i krški prsten oko doline, savršen je za promatranje bogatog živog svijeta tijekom cijele godine, a to je upravo i učinio Dragutin Erak bilježeći svojim foto-aparatom svakodnevno male priče i blistave trenutke života delte Neretve.
Zbog neizvjesne epidemiološke situacije izložbu fotografija Dragutina Eraka preselit ćemo u virtualno okružje, ali pozivamo sve vas- posjetitelje da sami date doprinos tako da iziđete iz muzeja i uživate u našoj prekrasnoj delti, raznolikim kombinacijama staništa i krajolika koje pruža, u otkrivanju mogućnosti za promatranje i bilježenje fotografijom, crtežom i bilješkom o živom svijetu doline.
Svoje „bilješke“ o biološkoj raznolikosti nam pošaljite , uvrstiti ćemo ih u poseban dio ove izložbe.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja