Nedjelja, 18 Listopad 2020 21:13

U galeriji GKS-a u održan koncert Tria LUR

Večeras je u  galeriji Gradskoga kulturnog središta s početkom u 19:30 održan koncert  Tria LUR, u sastavu Lucija Rašeljka Petrač (flauta), Ursa Ljuban (klavir) i Monika Cerovčec (sopran).
Trio LUR osnovan je 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu predmeta komorne glazbe, pod vodstvom prof. Ljerke Očić, a surađivao je i s prof. Pavlom Mašićem.
Studentice su kroz svoj rad, druženje i glazbu pronašle zajednički interes za komornu glazbu pretežito baroknoga razdoblja, ali se njihova glazbena radoznalost proteže i do repertoara kasnijih razdoblja. Na programu mladih glazbenica tako su skladbe pisane za flautu, glas, orgulje ili čembalo iz pera Vivaldija, Purcella, Händela, Bacha, Bajamontija i drugih, a promoviraju i rad hrvatskih kompozitora te se zalažu za izvođenje kompozicija hrvatskih suvremenih skladatelja u domovini i inozemstvu.

MetkovicNET

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja