Sirica

Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 10:33

U Metkoviću izvedena euritmijska predstava 'Misteriji srca' zagrebačkog euritmijskog ansambla IONA

Zagrebački euritmijski ansambl IONA (Ansambl IONA) sinoć je u 19.30 sati  izveo euritmijsku predstavu Misteriji srca u Gradskom kulturnom središtu Metković. Euritmijskom umjetnošću pokreta intepretirali su djela Williama Shakespeare, Frederica Chopina, Dore Pejačević, Georga Friedricha Händela, Franza Schuberta, Charlia Chaplina i drugih renomiranih književnika i skladatelja.

Umjetnička voditeljica Ansambla IONA je Metkovka Vida Talajić Čuletić, profesorica povijesti umjetnosti i engleskog jezika, koja je diplomirala euritmiju na Peredur Centre for the Arts u Engleskoj 1994. godine te jedna od prvih euritmistica koja je svojom incijativnošću i entuzijazmom uvelike pridonijela promociji i razvoju ove jedinstvene umjetnosti pokreta u Hrvatskoj. Predstave Ansambla Iona prepoznatljive su po iznimnom nastojanju da se pokret, govor, glazba i boja skladno upotpunjuju stvarajući sinergiju koja je praćena živom glazbom, umjetnošću oblikovanja govora i ekspresivnim pokretom koji nastoji izraziti istinski sadržaj književnog ili glazbenog djela, odustajući od interpretativne samovolje. Pogledajte fotogaleriju i video zapis.

MetkovicNET

 

Video sadržaj

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -