Sirica

Utorak, 25 Veljača 2020 10:02

Euritmijska predstava 'Misteriji srca Zagrebačkog' euritmijskog ansambla IONA u Gradskom kulturnom središtu Metković, 01. ožujka 2020. u 19.30 sati

Zagrebački euritmijski ansambl IONA (Ansambl IONA) izvest će u nedjelju, 01. ožujka 2020. u 19.30 sati euritmijsku predstavu Misteriji srca u Gradskom kulturnom središtu Metković. Euritmijskom umjetnošću pokreta interpretirat će se djela Williama Shakespeare, Frederica Chopina, Dore Pejačević, Georga Friedricha Händela, Franza Schuberta, Charlia Chaplina i drugih renomiranih književnika i skladatelja.

Umjetnička voditeljica Ansambla IONA je Metkovka Vida Talajić Čuletić, profesorica povijesti umjetnosti i engleskog jezika, koja je diplomirala euritmiju na Peredur Centre for the Arts u Engleskoj 1994. godine te jedna od prvih euritmistica koja je svojom incijativnošću i entuzijazmom uvelike pridonijela promociji i razvoju ove jedinstvene umjetnosti pokreta u Hrvatskoj.

Predstave Ansambla Iona prepoznatljive su po iznimnom nastojanju da se pokret, govor, glazba i boja skladno upotpunjuju stvarajući sinergiju koja je praćena živom glazbom, umjetnošću oblikovanja govora i ekspresivnim pokretom koji nastoji izraziti istinski sadržaj književnog ili glazbenog djela, odustajući od interpretativne samovolje. Umjesto ulaznica skupljat će se preporučeni dobrovoljni prilozi (35 KN / 20 KN za umirovljenike i studente).

Ansambl IONA je prva i jedina umjetnička organizacija u Hrvatskoj i regiji koja već 16 godina kontinuirano djeluje te izvodi euritmijske predstave u zemlji i inozemstvu (Irska, Engleska, Švicarska, Njemačka, Austrija, Slovenija, BiH). Surađujući s brojnim umjetnicima iz različitih domena dramske, glazbene, likovne i plesne umjetnosti Ansambl IONA je dosada uprizorio niz autentičnih predstava za djecu i odrasle. Ovom prigodom u petak, 28. veljače 2020. bit će izvedena i euritmijska bajka za djecu Cvilidreta braće Grimm (u 10.15; 2. izvedba u 11.15; 3. izvedba u 16.30 sati) u Gradskom kulturnom središtu Metković. Bajka Cvilidreta također će biti uprizorena u Dubrovniku (KINO SLOBODA) 29. 02. u 12.00 sati, te u Splitu (UMJETNIČKA AKADEMIJA U SPLITU) 02. 03. u 11.00 sati.

IMG 5474

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -